Ο Wankel της Mazda επιστρέφει ως βοηθητικός κινητήρας [video] - iefimerida.gr

Ο Wankel της Mazda επιστρέφει ως βοηθητικός κινητήρας [video]

Ο Wankel της Mazda επιστρέφει ως βοηθητικός κινητήρας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O περιστροφικός κινητήρας, ή Wankel έχει συνδέσει την ιστορία του με τη Mazda. Η οποία τα τελευταία χρόνια -η τελευταία του εμφάνιση ήταν στο RX-8 που κατασκευαζόταν μέχρι το 2012- τον έχει αφήσει στο περιθώριο, για λόγους που άπτονται και των προδιαγραφών εκπομπής ρύπων.

Πλέον όμως ο Wankel, σύμφωνα με ανακοινώσεις της ιαπωνικής εταιρείας, είναι έτοιμος να επιστρέψει το 2020, μαζί με το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας αλλά και με το πρώτο της υβριδικό. Στο τελευταίο ο περιστροφικός κινητήρας θα παίζει το βοηθητικό ρόλο του range extender.

Αυτό σημαίνει πως δεν θα κινεί απευθείας τους τροχούς αλλά όταν το ενεργειακό περιεχόμενο της μπαταρίας θα εξαντλείται θα λειτουργεί ως γεννήτρια φορτίζοντάς την, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η αυτονομία.

Τα πλεονεκτήματα του Wankel σε αυτόν το ρόλο είναι τα ίδια που το χαρακτηρίζουν συνολικά: ο μικρός του όγκος και το χαμηλό του βάρος σε συνδυασμό με την υψηλή του απόδοση με βάση τον κυβισμό του, αλλά και το χαμηλό επίπεδο θορύβου του. Τόσο χαμηλή που σύμφωνα με τον Mitsuo Hitomi που είναι ο υπεύθυνος της εξέλιξης των κινητήρων της Mazda το υβριδικό τους θα είναι πολύ πιο αθόρυβο σε σχέση με αυτά που ξέρουμε μέχρι στιγμής.

Ενδιαφέρον είναι πως ο Wankel στη νέα του μορφή θα μπορεί να λειτουργήσει και με υγραέριο για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία και χαμηλότερες εκπομπές ρύπων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Wankel Mazda βοηθητικός κινητήρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ