Ο Μακρόν αρνήθηκε να απαντήσει αν θα μπλοκάρει τις πωλήσεις όπλων στη Σ. Αραβία -Εκνευρίστηκε με την ερώτηση - iefimerida.gr

Ο Μακρόν αρνήθηκε να απαντήσει αν θα μπλοκάρει τις πωλήσεις όπλων στη Σ. Αραβία -Εκνευρίστηκε με την ερώτηση

Ο Εμανουέλ Μακρόν/ Φωτογραφία: AP- Benoit Tessier
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ιδιαίτερα ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Εμανουέλ Μακρόν, όταν τον ρώτησαν αν θα μπλοκάρει τις πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία, κατά την επίσκεψή του στην έκθεση Euronaval 2018.

Η Ανγκελα Μέρκελ ήδη έχει δηλώσει πως η Γερμανία σταματά τις πωλήσεις όπλων στο Ριάντ, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση Κασόγκι. Παράλληλα, το Βερολίνο κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες να πράξουν το ίδιο, εν μέσω διεθνούς κατακραυγής για τη δολοφονία του δημοσιογράφου στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Ομως, όταν οι δημοσιογράφοι έκαναν σχετική ερώτηση στον πρόεδρο της Γαλλίας, εκείνος δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του. «Η ατζέντα μου δεν υπαγορεύεται από τα μέσα ενημέρωσης, είτε σας αρέσει είτε όχι. Ασχολούμαι με ένα άλλο θέμα. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με το ζήτημα με το οποίο ασχολούμαστε. Καμία. Καμία. Επομένως, δεν θα απαντήσω. Λυπάμαι. Αυτό θα συνεχιστεί για όσο διάστημα είμαι στη θέση που βρίσκομαι. Είτε σας αρέσει, είτε σας δυσαρεστεί», απάντησε ο Μακρόν, εμφανώς δυσαρεστημένος.

«Επειδή ένας πολιτικός λέει κάτι, δεν είμαι υποχρεωμένος να αντιδρώ κάθε φορά. Και επομένως δεν θα σας απαντήσω», είπε όταν του έκαναν την ίδια ερώτηση, για τη σχετική δήλωση του υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας, Πέτερ Αλτμάιερ, που κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες να σταματήσουν τις πωλήσεις όπλων στη Σ. Αραβία μέχρι να αποσαφηνιστεί τι ακριβώς συνέβη στην υπόθεση Κασόγκι.

Η υπουργός Αμυνας Φλοράνς Παρλί, που συνόδευσε τον Μακρόν, δήλωσε από την πλευρά της ότι η βασική προτεραιότητα είναι να διεξαχθεί μια αξιόπιστη έρευνα για την υπόθεση του Κασόγκι.

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ