fbpx Σαλάτα ρεβίθια με πλιγούρι και ρόδια | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE
ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΗ ΚΟΥZΙΝΑ

Σαλάτα ρεβίθια με πλιγούρι και ρόδια

Φωτογραφία: Matt Russell
24|10|2018 | 18:11
Φωτογραφία: Matt Russell

Όξινη και γευστική, η σαλάτα είναι τa τέλειο συνοδευτικό για κρέατα και ψάρι.

Δοκιμάστε τη με λαβράκι με λεμόνι, κύμινο και πράσινο τσίλι ή σιγομαγειρεμένη αρνίσια σπάλα με παλαιστινιακά μπαχαρικά. Μόνη της αποτελεί ένα τέλειο χορτοφαγικό ελαφρύ γεύμα.

Γα 2-3 άτομα ως κυρίως ή 4-6 ως συνοδευτικό:

  • 175 γρ. χοντρό πλιγούρι
  • 60 γρ. ρόδια
  • 400 γρ. μαγειρεμένα ρεβίθια
  • 30 γρ. φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 30 γρ. φύλλα μέντας, ψιλοκομμένα
  • 15 γρ. τσάιβ, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • ​θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φωτογραφία: Matt Russell

Εκτέλεση:

  • Μαγειρέψτε το πλιγούρι με ½ κ.γ. αλάτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει για 10’, μέχρι να μαλακώσει.
  • Στραγγίξτε, ξεπλύντε με κρύο νερό και βάλτε σε μπολ σερβιρίσματος.
  • Προσθέστε τα ρεβίθια, τα ψιλοκομμένα βότανα και το σκόρδο.
  • Περιχύστε με ντρέσινγκ που θα φτιάξετε με το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμόνι, 1 κ.γ. αλάτι και ½ κ.γ. πιπέρι.
  • Δοκιμάστε και διορθώστε το αλάτι (το πιάτο αυτό απαιτεί αρκετό).
  • Λίγο πριν το σερβίρισμα, ρίξτε από πάνω το ρόδια.

Από το βιβλίο Zaitoun: Recipes and Stories from the Palestinian Kitchen της Yasmin Khan, εκδ. Bloomsbury Publishing.

ΣΧΟΛΙΑ