Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση και πορεία του ΚΚΕ ενάντια στις ξένες βάσεις και στο ΝΑΤΟ [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση και πορεία του ΚΚΕ ενάντια στις ξένες βάσεις και στο ΝΑΤΟ [εικόνες & βίντεο]

Πορεία του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη (Φωτογραφία: thestival)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η απεμπλοκή της χώρας μας από τους «ιμπεριαλιστικούς» σχεδιασμούς στην περιοχή, το «κλείσιμο της βάσης της Σούδας και όλων των ξένων βάσεων» και «το δυνάμωμα της πάλης για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε», ήταν μεταξύ άλλων τα αιτήματα του συλλαλητηρίου που πραγματοποίησε το ΚΚΕ, στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και από κοντά η ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα, ισχυρίζονται ψευδέστατα πως οι ξένες βάσεις αποτελούν εγγύηση για την ασφάλεια του λαού μας και για την ειρήνη στην περιοχή. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από αυτό. Οι βάσεις είναι ορμητήρια πολέμου» υπογράμμισε η κεντρική ομιλήτρια, γραμματέας της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, Θεανώ Καπέτη.

Πορεία του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη

Η κ. Καπέτη εστίασε ιδιαίτερα σε σχεδιασμούς στη Β. Ελλάδα (για τα drones στη Λάρισα, σε σχέδια στο Κιλκίς, στην Αλεξανδρούπολη, στο ρόλο του Γ'ΣΣ/NRDC-GR στη Θεσσαλονίκη, κ.ά.). Παράλληλα, χαρακτήρισε «εις διπλούν κακή» τη Συμφωνία των Πρεσπών, αναπτύσσοντας τη θέση του ΚΚΕ για αυτήν και προσθέτοντας ότι δεν αποτελεί η ένταξη του γειτονικού κράτους στο ΝΑΤΟ εγγύηση για την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιτότητά του. «Η Συμφωνία των Πρεσπών έγινε για να ανοίξει ο δρόμος των Δυτικών Βαλκανίων για το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε., όχι για να διασωθεί το γειτονικό κράτος» είπε η κ. Καπέτη.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής του ΚΚΕ, Αθανάσιος Βαρδαλής, κομματικά στελέχη και μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Ακολούθησε πορεία με κατάληξη το προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Το ΚΚΕ ζητά να φύγουν οι βάσεις

Φωτογραφίες & βίντεο: thestival

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΚΕ ΠΟΡΕΙΑ Θεσσαλονίκη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ