Το ισπανικό κοινοβούλιο υπέρ της πώλησης όπλων στη Σ. Αραβία -Παρά τη διεθνή κατακραυγή για τη δολοφονία Κασόγκι - iefimerida.gr

Το ισπανικό κοινοβούλιο υπέρ της πώλησης όπλων στη Σ. Αραβία -Παρά τη διεθνή κατακραυγή για τη δολοφονία Κασόγκι

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ/ Φωτογραφία: AP- Andrea Comas
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καταψηφίστηκε στο ισπανικό κοινοβούλιο η πρόταση να «παγώσουν» οι πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία, παρά τις αυξανόμενες διεθνείς πιέσεις για «τιμωρία» του Ριάντ μετά τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι.

Η ισπανική κυβέρνηση ένωσε τις δυνάμεις της με το Λαϊκό Κόμμα, προκειμένου να καταψηφιστεί στη Βουλή η πρόταση να σταματήσουν οι πωλήσεις όπλων προς τη συγκεκριμένη χώρα. Το ζήτημα αυτό είχε ήδη απασχολήσει την Ισπανία τον προηγούμενο μήνα, πριν από το θρίλερ με τον Κασόγκι, όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε αρχικά ότι φρενάρει την πώληση 400 βομβών στο Ριάντ, αλλά λίγες ημέρες αργότερα άλλαξε απόφαση.

Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, η Σαουδική Αραβία απείλησε να ακυρώσει συμβόλαιο 1,8 δισ. ευρώ με την Ισπανία για την αγορά πολεμικών σκαφών, αν δεν πραγματοποιούνταν η πώληση των βομβών.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ισπανία Σαουδική Αραβία πώληση όπλων
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ