Ενέργεια στο λεπτό -Ανέξοδοι τρόποι να γεμίσετε τις «μπαταρίες» σας [εικόνες] - iefimerida.gr

Ενέργεια στο λεπτό -Ανέξοδοι τρόποι να γεμίσετε τις «μπαταρίες» σας [εικόνες]

Τρόποι να γεμίσετε ενέργεια (Φωτογραφία: Unsplash)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οταν έχεις δεκάδες υποχρεώσεις μέσα στην ημέρα, αναπόφευκτα ξεμένεις από ενέργεια. Αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να κάνει τίποτα και το μόνο που θες είναι να κάτσεις και να χαλαρώσεις.

Ωστόσο, οι υποχρεώσεις είναι εκεί και ο χρόνος τρέχει, υπενθυμίζοντάς σου ότι δεν έχεις πολλά περιθώρια. Πέντε λεπτά, όμως, είναι αρκετά για να γεμίσεις ενέργεια και να ξεκινήσεις ξανά. Ας δούμε πως...

Δες ένα αστείο βίντεο

Το να δεις ένα αστείο βίντεο ή να πεις ένα αστείο μπορούν να σε «ξυπνήσουν». Ερευνα του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα έδειξε ότι το γέλιο σε ξεσηκώνει. Σύμφωνα με την συγγραφέα του βιβλίου «5-Minutes Energy» Ισαντόρα Μπάουμ, το γέλιο μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης, η οποία περιορίζει την ενέργεια και αυξάνει την αρνητικότητα.

Κάνε διαλογισμό

Μπορεί οι περισσότεροι να καταφεύγουν στον διαλογισμό για να ηρεμήσουν, ωστόσο, εσύ πόνταρε στην αύξηση της ενέργειά σου. Τσέκαρε σχετικά app που θα σε βοηθήσουν να διώξεις το στρες και θα σου γεμίσουν τις μπαταρίες.

Διαλογισμός (Φωτογραφία: Unsplash)

Κάνε γιόγκα

Οπως και ο διαλογισμός, έτσι και η γιόγκα θα σε κάνουν να χαλαρώσεις. Συγκεκριμένες, όμως, στάσεις θα σε γεμίσουν ενέργεια. Η γέφυρα θα απελευθερώσει την ενέργεια που βρίσκεται στη σπονδυλική σου στήλη, ενώ η στάση «δέντρο» θα σου ξυπνήσει τις αισθήσεις.

Δοκίμασε τσίχλα με γεύση μέντα

Ερευνα του Πανεπιστημίου του Κόβεντρι διαπιστώνει ότι το μάσημα τσίχλας διεγείρει το νευρικό σύστημα. Το μάσημα αυξάνει, επίσης, τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο. Μελέτες δείχνουν, μάλιστα, ότι η μυρωδιά της μέντας έχει τη δυνατότητα αύξησης της διάθεσης και της ενέργειας, φέρνοντας πνευματική καθαρότητα και διευκολύνοντας την εστίαση.

Πιες χλιαρό νερό με λεμόνι

Το λεμόνι διαθέτει πολλά οφέλη για την υγεία, ενισχύοντας την ενέργεια. Το χλιαρό νερό με λεμόνι βοηθά το σώμα σας να διατηρήσει την αλκαλική του ιδιότητα. Ενα σώμα «όξινο» υποφέρει από περιορισμένη ενέργεια, κόπωση και πεπτικά προβλήματα.

Νερό με λεμόνι (Φωτογραφία: Unsplash)
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ενέργεια τρόποι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ