Ο 95χρονος μπαρμπα-Στέφανος κρατά το τελευταίο καφεπαντοπωλείο στα Τρίκαλα [εικόνες]

Ο Στέφανος Γώγος είναι 95 ετών, ζει μόνιμα στα Τρίκαλα και έχει το τελευταίο παραδοσιακό καφενείο, ουζερί, παντοπωλείο εκεί, αν όχι το τελευταίο στην Ελλάδα.

Το καφεπαντοπωλείο βρίσκεται στο χωριό Ανω Παλιοκαρυά στα Τρίκαλα και αν περάσεις από εκεί συνήθως θα τον δεις να στέκεται σε ένα τραπέζι, πάντα φιλόξενος και ορεξάτος για κουβέντα.

Τα ράφια είναι γεμάτα από τρόφιμα (κονσέρβες, μπισκότα, ποτά, αναψυκτικά κ.λπ.), αλλά και είδη οικιακής χρήσης.

Κάποτε κάλυπτε τις ανάγκες όλων των κατοίκων του ορεινού περάσματος, σέρβιρε καφέ, ενώ τα βράδια άφηνε τους πελάτες να βάζουν μόνοι τους ποτό, λέγοντάς τους μάλιστα να παίρνουν ξηρούς καρπούς και πατατάκια μαζί με το ουίσκι τους.

Μιλώντας στο trikalavoice.gr, ένας επισκέπτης του παντοπωλείου, ο ιστορικός Βασίλης Πανάγος, αναφέρει πως ο Στέφανος Γώγος «είναι μια ανοιχτή και φιλόξενη καρδιά, που όλη η ζωή του κύλησε στη ζεστή φωλιά του μαγαζιού του».

Λέγοντας πως κάποτε εκεί ο τόπος έσφυζε από ζωή, ο ιστορικός εκτός από το καφεπαντοπωλείο και τους θαμώνες, μίλησε και για το παλιό χάνι (πανδοχείο) του πατέρα του, που λειτούργησε από το 1908.

«Μπροστά από αυτό το χάνι περνούσε ο παλιός δρόμος που ανηφόριζε την κακοτράχαλη Γκρόπα. Ένας δρόμος που έσφυζε από ζωή κι από περιπέτειες. Και το καφεπαντοπωλείο του Γώγου ήταν για τους ταξιδιώτες των ορεινών χωριών ένα θαυμάσιο καταφύγιο ανάπαυλας», υποστήριξε ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τρίκαλα ΚΑΦΕΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ 95χρονος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ