Πρώτη μέρα στο ΥΠΕΞ ο Τσίπρας -Ξεκινάει τη θητεία με τουρκικό casus belli - iefimerida.gr

Πρώτη μέρα στο ΥΠΕΞ ο Τσίπρας -Ξεκινάει τη θητεία με τουρκικό casus belli

Ο Αλέξης Τσίπρας στο ΥΠΕΞ / Φωτογραφία: EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρώτη του σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών έχει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Αρχικά η σύσκεψη αφορούσε υπηρεσιακά θέματα και επ' ουδενί δεν είχε χαρακτήρα επείγοντος, αλλά τελικά τα γεγονότα προσέδωσαν άλλο χαρακτήρα, αφού την ώρα της σύσκεψης εξελισσόταν και η συνάντηση του Έλληνα πρέσβη στην Αγκυρα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Αφορμή οι δηλώσεις του παραιτηθέντος υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει σε επέκταση των χωρικών της υδάτων στο Ιόνιο στα 12 ναυτικά μίλια. Νωρίτερα ο Τούρκος ΥΠΕΞ είχε προειδοποιήσει ότι η Τουρκία δεν θα δεχθεί τετελεσμένα στο Αιγαίο.

«Η Ελλάδα πολλές φορές κάνει παρόμοιες δηλώσεις για 12 μίλια. Εκεί πολλές φορές προηγείται ο λαϊκισμός. Εμείς είμαστε υπέρ στο να λυθούν τα θέματα με έναν ειρηνικό τρόπο στο Αιγαίο. Όποτε η Ελλάδα κάνει δηλώσεις που προκαλούν, εμείς δίνουμε τις κατάλληλες απαντήσεις και τους βάζουμε στη θέση τους. Πάντα πρέπει να σκέφτονται οι Ελληνες πώς μπορούμε να λύσουμε τα θέματα αυτά. Γνωρίζουν πολύ καλά οι Ελληνες ότι δεν θα επιτρέψουμε τέτοια απόφαση», είπε, μεταξύ άλλων, σε πρωινή εκπομπή της τουρκικής τηλεόρασης ο κ. Τσαβούσογλου.

«Η τουρκική κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, το casus belli (αιτία πολέμου) της τουρκικής Βουλής ισχύει», διεμήνυσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Αλέξης Τσίπρας μόλις έχει φθάσει το υπουργείο Εξωτερικών
Πρώτη μέρα στο ΥΠΕΞ ο Τσίπρας και ξεκινάει τη θητεία με τουρκικό casus belli
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος υποδέχθηκε τον Αλέξη Τσίπρα
Οι πρώτες χειραψία στο ΥΠΕΞ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ