Νέο βίντεο: Εκαψαν τα αποδεικτικά στοιχεία στο προξενείο μετά τη δολοφονία του Κασόγκι; [βίντεο] - iefimerida.gr

Νέο βίντεο: Εκαψαν τα αποδεικτικά στοιχεία στο προξενείο μετά τη δολοφονία του Κασόγκι; [βίντεο]

Τρία άτομα διακρίνονται να καίνει έγγραφα στο προξενείο της Σ. Αραβίας την επομένη του φόνου του Κασόγκι (Φωτογραφία: YouTube/A Haber)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοικτό το ενδεχόμενο να έκαψαν τα αποδεικτικά στοιχεία για τη δολοφονία του Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας αφήνει το Α Haber.

Στο βίντεο που πρόβαλε το τουρκικό δίκτυο και φέρεται να τραβήχτηκε από κάποια από τις πολυκατοικίες που έχουν θέα στο κτιριακό συγκρότημα στην περιοχή Λεβέντ της Κωνστανστινούπολης, διακρίνονται δύο άνδρες που φορούν κοστούμια να πετούν έγγραφα σ’ ένα μεταλλικό δοχείο στο οποίο είχαν βάλει φωτιά την επομένη της εξαφάνισης του αρθρογράφου της Washington Post.

Οι τελευταίες ώρες του Κασόγκι με την αρραβωνιαστικιά του

Κι ενώ συνεχίζεται ο σάλος για την υπόθεση Κασόγκι τουρκικά ΜΜΕ έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες που καταγράφουν τις τελευταίες ώρες του δημοσιογράφου και της Τουρκάλας αρραβωνιαστικιάς του.

Ο Τζαμάλ Κασόγκι και η Χατιτζέ Τσενγκίζ διακρίνονται να κρατιούνται από το χέρι καθώς επισκέπτονται στην Κωνσταντινούπολη την αρμόδια υπηρεσία για τους γάμους αλλά και να μπαίνουν στο κτίριο, όπου στεγαζόταν το διαμέρισμα που είχαν αγοράσει και επιπλώσει προτού ο Κασόγκι πάει στο προξενείο της χώρας του, απ’ όπου δεν έμελε να ξαναβγεί ζωντανός.

Για προληπτικούς λόγους η Τσενγκίζ τέθηκε υπό αστυνομική προστασία, αν και δεν δέχθηκε κάποιες συγκεκριμένες απειλές, όπως αποκάλυψε Τούρκος φίλος του Κασόγκι. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπήρξαν πάντως ορισμένοι που της επιτέθηκαν, αμφισβητώντας τη σχέση της με τον δολοφονημένο δημοσιογράφο.

Ωστόσο, φωτογραφίες από βίντεο που κατέγραψαν κάμερες κλειστού κυκλώματος τις τελευταίες μέρες της ζωής του Κασόγκι επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της Τσενγκίζ, ότι σχεδίαζαν να παντρευτούν μόλις πάρουν τα αναγκαία έγγραφα από το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την επίσκεψη του ζευγαριού στην υπηρεσία γάμων το πρωί της 28ης Σεπτεμβρίου, τέσσερις μέρες πριν την εξαφάνιση του δημοσιογράφου.

Άλλες φωτογραφίες από κάμερα κλειστού κυκλώματος δείχνουν το ζευγάρι να μπαίνει στο διαμέρισμά τους στην περιοχή Τοπκαπί το πρωί της 2ας Οκτωβρίου. Ο Κασόγκι είχε επιστρέψει από διάσκεψη στο Λονδίνο και πήρε ταξί γύρω στις 4 τα χαράματα της ίδιας ημέρας από το αεροδρόμιο, όπου κατέφθασαν μισή ώρα αργότερα οι Σαουδάραβες εκτελεστές του.

Ο Κασόγκι συνάντησε μετά από περίπου 30’ την αρραβωνιαστικιά του έξω από το κτίριο του διαμερίσματος και μπήκαν μέσα. Το μεσημέρι πήγαν μαζί στο προξενείο, όπου ο 59χρονος παρέδωσε τα δύο κινητά του στην Τσενγκίζ και στις 13:14 μπήκε μέσα μόνος του. Ήταν η τελευταία φορά που η αρραβωνιαστικιά του τον είδε ζωντανό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ