Ερχεται μείωση του ΦΠΑ στις συναυλίες από το 24% στο 6% - iefimerida.gr

Ερχεται μείωση του ΦΠΑ στις συναυλίες από το 24% στο 6%

Από συναυλία στο πάρκο της Καισαριανής/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μείωση του ΦΠΑ σε μουσικές εκδηλώσεις και συναυλίες από το 24% στο 6% προανήγγειλε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Απαντώντας χθες σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεμιστοκλή Μουμουλίδ η κ. Παπανάτσιου είπε ότι στο επόμενο διάστημα το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να προωθήσει τη μείωση του ΦΠΑ στις συναυλίες και σε όλες τις μουσικές εκδηλώσεις, στις οποίες δεν υπάρχει άλλη παροχή, από το 24% που βρίσκεται σήμερα στο 6%.

Οπως ανέφερε «τα προηγούμενα χρόνια ένα από τα μέτρα που ελήφθησαν στο πλαίσιο του δημοσιονομικού προγράμματος ήταν και η αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 24% από το καλοκαίρι του 2015.
Στη νέα εποχή που βρισκόμαστε μπορούμε να δούμε τις πολιτικές μας προτεραιότητες, διαφυλάσσοντας βέβαια τα δημοσιονομικά μας δεδομένα. Θεωρούμε ότι η δίκαιη ανάπτυξη για την οποία όλοι μας ενδιαφερόμαστε δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς και την πνευματική αναγέννηση.

Εδώ θα ήθελα να τονίσω ότι πρέπει να αντισταθούμε και να αντιστρέψουμε την πνευματική μιζέρια που μας περικυκλώνει.

Σε αυτό το πλαίσιο οφείλουμε να συμβάλουμε και εμείς ως Υπουργείο Οικονομικών με τη μείωση του ΦΠΑ, όπως ισχύει, στα εισιτήρια του θεάτρου και στα εισιτήρια των συναυλιών -βέβαια, στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει άλλη παροχή- στο 6%.

Το μέτρο αυτό πιστεύουμε ότι μπορεί άμεσα να επηρεάσει θετικά το κόστος που έχει για τους πολίτες η παρακολούθηση των συναυλιών και των ζωντανών μουσικών παραστάσεων, μπορεί άμεσα να μειώσει την τιμή του εισιτηρίου, όπως και εσείς προείπατε, φέρνοντας περισσότερο κόσμο σε όλα αυτά τα θεάματα.

Μπορεί να στηρίξει, όμως και όσους είναι στα παρασκήνια, όπως λέτε εσείς που είστε στον χώρο των καλλιτεχνών, τους δημιουργούς, θα αυξηθούν τα εισοδήματά τους, τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τα θεάματα, τεχνικοί ηχολήπτες και εκείνοι θα μπορέσουν να έχουν κάποιες περισσότερες απολαβές.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συναυλία ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ ΦΠΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ