O Γιώργος Πέτρου, της Καμεράτας, καλλιτεχνικός διευθυντής στο ιστορικό Διεθνές Φεστιβάλ Χαίντελ - iefimerida.gr

O Γιώργος Πέτρου, της Καμεράτας, καλλιτεχνικός διευθυντής στο ιστορικό Διεθνές Φεστιβάλ Χαίντελ

Αναλαμβάνει ένα από τα παλαιότερα φεστιβάλ μπαρόκ μουσικής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O Γιώργος Πέτρου, ένας από τους πλέον διακεκριμένους διευθυντές ορχήστρας της γενιάς του με λαμπρή διεθνή σταδιοδρομία, πολυάριθμες βραβεύσεις, τακτικές εμφανίσεις το εξωτερικό και συνεργασίες με διάσημες ορχήστρες, αναλαμβάνει από τη σεζόν 2021-22 τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή στο Διεθνές Φεστιβάλ Χαίντελ του Γκαίτινγκεν.

Τo περίφημο Internationale Händel Festspiele Göttingen ιδρύθηκε στα 1920, είναι ένα από τα παλαιότερα φεστιβάλ μπαρόκ μουσικής σε όλο τον κόσμο και στοχεύει στην προβολή των έργων του Γκέοργκ Φρήντριχ Χαίντελ μέσα από τεκμηριωμένες ιστορικές ερμηνείες.

Ο φημισμένος έλληνας αρχιμουσικός που θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους ερμηνευτές της μουσικής του 18ου αιώνα και ήταν υποψήφιος για βραβείο Grammy, παίρνει τη σκυτάλη του Φεστιβάλ και της Ορχήστρας από τον Laurence Cummings, μετά την εκλογή του στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή από Εποπτικό Συμβούλιο και Επιτροπή Επιλογής στην οποία συμμετείχαν εξέχουσες προσωπικότητες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής με εξειδίκευση στην παλαιά μουσική.

O Γιώργος Πέτρου, ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες μαέστρους με διεθνή καριέρα και διακρίσεις στο ενεργητικό του, ενώ το 2017 ήταν υποψήφιος για βραβείο Grammy


Aνάμεσά τους συγκαταλέγεται και ο καθηγητής Δρ. Wilhelm Krull, πρόεδρος του Συμβουλίου και επικεφαλής της Επιτροπής, ο οποίος δήλωσε: «Στο πρόσωπο του Γιώργου Πέτρου βρήκαμε έναν εξαίρετο, διεθνώς αναγνωρισμένο διάδοχο του Laurence Cummings. Ο Πέτρου έχει το απαιτούμενο δυναμικό για να συμβάλει στη διατήρηση της λάμψης του φεστιβάλ στη διεθνή μουσική σκηνή τη δεκαετία του 2020.»

Εξίσου ενθουσιώδης ήταν και η δήλωση του Wolfgang Sandberger, προέδρου του Ιδρύματος Göttinger Händel: «Ο Γιώργος Πέτρου είναι ένας έξοχος, γεμάτος ζωντάνια ερμηνευτής του Χαίντελ. Είμαι κατενθουσιασμένος που ο Πέτρου εξελέγη καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ. Ήδη, οι προοπτικές που ανοίγονται μετά το 2020, που είναι επετειακό έτος για μας, είναι εξαιρετικές.»

Την ικανοποίησή τους για την εκλογή του κορυφαίου έλληνα αρχιμουσικού στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Χαίντελ εξέφρασαν επίσης ο Υπουργός Επιστήμης και Πολιτισμού της Κάτω Σαξονίας, ο δήμαρχος του Γκαίτινγκεν, o προϊστάμενος της περιφερειακής αρχής του Γκαίτινγκεν και ο καθηγητής Dr. Martin Balleer, πρόεδρος του διεθνούς ιδρύματος Händel‐Festspiele.

Ο φημισμένος έλληνας αρχιμουσικός που θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους ερμηνευτές της μουσικής του 18ου αιώνα, φωτογραφία: facebook.com/pg/Γιώργος-Πέτρου

Την απόφαση επικρότησε επίσης ο νυν καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Laurence Cummings, ο οποίος τόνισε ότι «με τον Γιώργο Πέτρου, το Φεστιβάλ και η ορχήστρα είναι στα καλύτερα χέρια.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ