Ο Τραμπ απειλεί: Θα αυξάνουμε το πυρηνικό οπλοστάσιό μας μέχρι να λογικευτούν Ρωσία και Κίνα

Με ανάπτυξη του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ απείλησε ο Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να ασκήσει πιέσεις στη Μόσχα και το Πεκίνο.

«Μέχρι να λογικευτούν, οι ΗΠΑ θα αυξάνουν το πυρηνικό οπλοστάσιό τους», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος και διευκρίνισε ότι το σχόλιο αφορά την Κίνα και τη Ρωσία.

Ο Τραμπ κατηγόρησε εκ νέου τη Μόσχα ότι δεν τηρεί τη Συμφωνία για τα Πυρηνικά Όπλα Μέσου Βεληνεκούς (INF) του 1987. Ηδη, ο Αμερικανός έχει πει ότι θα αποσύρει τις ΗΠΑ από αυτή.

Από την πλευρά του ο Τζον Μπόλτον, που είναι στη Μόσχα, αρνήθηκε ότι η Ουάσινγκτον προσπαθεί να εκβιάσει τη Ρωσία απειλώντας ότι θα αποσυρθεί από τη συνθήκη. Ο σύμβουλος του Τραμπ για ζητήματα εθνικής ασφάλειας συμπλήρωσε ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για την ανάπτυξη πυραύλων στην Ευρώπη που θα στοχεύουν τη Μόσχα, αν εγκαταλειφθεί η συνθήκη αυτή του 1987.

Οι παραβιάσεις της συνθήκης εκ μέρους της Ρωσίας ήταν εκείνες που οδήγησαν στην κατάσταση αυτή, σχολίασε ο Μπόλτον, που κατηγόρησε τη Μόσχα ότι παραβιάζει την INF τουλάχιστον τα τελευταία πέντε χρόνια. Υποστήριξε ακόμη ότι η Ουάσινγκτον έχει συζητήσει με τους συμμάχους της τις προθέσεις του Τραμπ και ότι, μετά τη Βρετανία, μπορεί να εκφράσει τη στήριξή της και η Ιαπωνία.

Πάντως, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, προειδοποίησε ότι αν εγκαταλειφθεί η συνθήκη, η Ρωσία θα αναγκαστεί να λάβει μέτρα για την ασφάλειά της.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters, Sputnik

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ πυρηνικά όπλα ΡΩΣΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ