To νέο «έξυπνο» προϊόν που κερδίζει τους καπνιστές - Μια συσκευή, ένα κουμπί, χωρίς καπνό! - iefimerida.gr

To νέο «έξυπνο» προϊόν που κερδίζει τους καπνιστές - Μια συσκευή, ένα κουμπί, χωρίς καπνό!

Το νέο «έξυπνο» θερμαινόμενο προϊόν καπνού Glo
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μα τι συμβαίνει επιτέλους με αυτή τη νέα μόδα; Βρίσκεται παντού! Τις προάλλες ήμουν στο Τορίνο και σχεδόν όλοι είχαν αντικαταστήσει το κάπνισμα με μια ντιζαϊνάτη, «έξυπνη» συσκευή θερμαινόμενου καπνού. Εγώ πάλι ντράπηκα να ανάψω το τσιγάρο.

«Che cosa?» (τι είναι αυτό;) ρωτάω τον φίλο μου που μένει μόνιμα στην Ιταλία. «Είναι το καινοτόμο προϊόν θερμαινόμενου καπνού της British American Tobacco, το glo. Δεν το έχετε στην Ελλάδα;» μου απαντάει.

Ομολογώ ότι δεν είχα ιδέα, αλλά μόλις επέστρεψα έψαξα αμέσως στο Internet για να μάθω. Ήμουν τυχερή. Μόλις ήρθε στην Ελλάδα και γινόταν χαμός στα media. Απ’ ό,τι φαίνεται θα φέρει σημαντικές νέες επενδύσεις και θα δημιουργήσει και πολλές νέες θέσεις εργασίας.

Το glo, λοιπόν, είναι μια μικρή «έξυπνη» συσκευή, σαν smartphone, που διαθέτει έναν ηλεκτρονικό μηχανισμό που θερμαίνει στους 240°C, χωρίς καύση, ειδικά σχεδιασμένες ράβδους καπνού (NEO Sticks). Έτσι δεν εκλύει καπνό αλλά ένα αερόλυμα καπνού.

«Και ποια η διαφορά;» αναρωτήθηκα, και αποφάσισα να πάω την επόμενη μέρα σε ένα κατάστημα της NOBACCO, όπου πωλείται, για να μάθω περισσότερα.

Η ευγενέστατη πωλήτρια μου εξήγησε ακριβώς ποια είναι η διαφορά. «Το glo», μου λέει, «δεν είναι σαν τα τσιγάρα αφού περιλαμβάνει περίπου 90%-95% λιγότερες τοξικές ουσίες σε σχέση με τον καπνό του τσιγάρου» (μεταξύ των 9 βλαβερών τοξικών ουσιών που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει τη μείωσή τους στον καπνό του τσιγάρου, όπως μου είπε χαρακτηριστικά).

Το προϊόν έχει σχεδιαστεί από μια ομάδα τουλάχιστον 100 ειδικών στο Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε να έχει δυνητικά μειωμένο κίνδυνο για τον καπνιστή, να είναι φυσικά εύχρηστο και με υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας.

Πώς λειτουργεί πρακτικά;

Η συσκευή έχει μόνο ένα κουμπί ενεργοποίησης/απενεργοποίησης και διαρκεί για έως και 30 χρήσεις. Μάλιστα, διαθέτει έναν προηγμένο μηχανισμό ασφαλείας, που απενεργοποιεί τη συσκευή αυτόματα σε περίπτωση υπερθέρμανσης.

Με όλα αυτά που άκουσα, ανυπομονώ να το δοκιμάσω. Ειδικά μετά από αυτό που μου είπε, ότι έχει λιγότερη μυρωδιά σε σχέση με το κάπνισμα και καθόλου στάχτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ glo British American Tobacco ηλεκτρονικό τσιγάρο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ