Κλειστή σήμερα η πρεσβεία του Καναδά μετά την επίθεση του «Ρουβίκωνα» –Αφαντοι οι δράστες [εικόνες] - iefimerida.gr

Κλειστή σήμερα η πρεσβεία του Καναδά μετά την επίθεση του «Ρουβίκωνα» –Αφαντοι οι δράστες [εικόνες]

Ανακοίνωση στην πρεσβεία του Καναδά ενημερώνει το κοινό
ΙΑΣΩΝ ΠΙΠΙΝΗΣ

Κλειστή παραμένει σήμερα η πρεσβεία του Καναδά στο Χαλάνδρι μετά την επίθεση του «Ρουβίκωνα» τα ξημερώματα της Κυριακής, κατά την οποία προκάλεσαν φθορές στα τζάμια και έριξαν μπογιές.

Στην είσοδο της πρεσβείας υπάρχει ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι η πρεσβεία δεν θα λειτουργήσει και παραθέτει ένα τηλέφωνο για την περίπτωση που υπάρξει επείγουσα ανάγκη. Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες του iefimerida, αναφέρεται συγκεκριμένα στα αγγλικά, στα γαλλικά και στα ελληνικά: «Η Πρεσβεία του Καναδά θα είναι κλειστή για το κοινό την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου. Σε περίπτωση επείγουσας προξενικής ανάγκης παρακαλώ καλέστε το 210 – 7273400 για βοήθεια». Ανάλογη ανακοίνωση υπάρχει και στον λογαριασμό της πρεσβείας στο twitter, με την οποία μάλιστα ευχαριστεί τις ελληνικές Αρχές για την στήριξη. Ωστόσο, νωρίς το πρωί υπήρξαν ορισμένοι πολίτες που μετέβησαν στην πρεσβεία για την διευθέτηση εκκρεμμοτήτων τους, καθώς δεν είχαν πληροφορηθεί ότι η πρεσβεία δεν θα λειτουργούσε σήμερα. Στην είσοδο υπάρχουν υπάλληλοι που ενημερώνουν το κοινό ότι όλη την ημέρα δεν θα λειτουργήσει καμία υπηρεσία της πρεσβείας.

Διπλωματικοί κύκλοι εκφράζουν ενόχληση

Η πρεσβεία την στιγμή της επίθεσης φυλασσόταν μόνο από ιδιωτική φύλαξη. Μετά την επίθεση, η πρεσβεία σήμερα φυλάσσεται από το πλήρωμα ενός περιπολικού της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο παραμένει σταθμευμένο στην είσοδο. Οι ζημιές στους υαλοπίνακες παραμένουν, όπως και οι μπογιές στους τοίχους της πρόσοψης του κτιρίου που εκτόξευσαν τα μέλη του «Ρουβίκωνα».

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, διπλωματικές πηγές εκφράζουν παρασκηνιακά την ενόχληση τους, για το γεγονός ότι μια μέρα μετά την επίθεση δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που συμμετείχαν στην επίθεση. Υπενθυμίζεται πάντως, ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση του χθες καταδίκαζε την επίθεση, υποστήριζε πως τέτοιες ενέργειες δεν θα επηρεάσουν τις άριστες σχέσεις των δυο χωρών, ενώ σημείωνε πως «οι αρμόδιες Αρχές κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να εντοπισθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι υπαίτιοι».

Οι ζημιές στις τζαμαρίες που προκάλεσαν τα μέλη του Ρουβίκωνα
Και μπογιές έριξαν στο κτίριο οι αναρχικοί
Η ανακοίνωση ότι η πρεσβεία θα παραμείνει κλειστή
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πρεσβεία Καναδά Ρουβίκωνας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ