Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε κοσμηματοπωλεία -Λεία 800.000 ευρώ, ο σκληρός δραπέτης αρχηγός - iefimerida.gr

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε κοσμηματοπωλεία -Λεία 800.000 ευρώ, ο σκληρός δραπέτης αρχηγός

Περιπολικό/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη σύλληψη των μελών της σπείρας που τον Οκτώβριο διέπραξε δύο ληστείες σε κοσμηματοπωλεία στην οδό Πανεπιστημίου και στους Αγίους Αναργύρους προχώρησαν οι ελληνικές αρχές.

Για τις εν λόγω ληστείες συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ. τρεις Αλβανοί και δύο Ρομά, ενώ αρχηγός της σπείρας είναι ένας 33χρονος Αλβανός, δραπέτης των φυλακών Τύρινθας, ο οποίος έχει καταδικαστεί συνολικά σε 71 χρόνια κάθειρξης. Ο 33χρονος απέδρασε το καλοκαίρι καθώς παραβίασε την άδεια που είχε λάβει.

Η ληστεία στο κοσμηματοπωλείο στην οδό Πανεπιστημίου είχε σημειωθεί στις 5 Οκτωβρίου, όταν τα τρία μέλη της σπείρας εισέβαλαν στο κατάστημα, απείλησαν με όπλο τους ιδιοκτήτες, τους χτύπησαν και αφαίρεσαν κοσμήματα και άγνωστο χρηματικό ποσό.

Μία εβδομάδα αργότερα, η ίδια σπείρα λήστεψε άλλο κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Παπανδρέου και Αιόλου στους Αγίους Αναργύρους. Ένας από τους ληστές μπήκε στο κατάστημα προσποιούμενος τον πελάτη, ενώ οι συνεργοί του έσπασαν τις τζαμαρίες και απέσπασαν θήκες με κοσμήματα.

Ο ιδιοκτήτης δέχτηκε χτυπήματα στην προσπάθειά του να αντισταθεί και χρειάστηκε να διακομιστεί σε νοσοκομείο.

Μάλιστα, ο αρχηγός της σπείρας φέρεται μετά από ατύχημα στην Αττική Οδό, επειδή ήταν δραπέτης, με την απειλή όπλου να άρπαξε το αυτοκίνητο από μια γυναίκα. Η εν λόγω γυναίκα, είχε μάλιστα, στο πίσω κάθισμα το μικρό παιδί της.

Συνολικά η λεία της σπείρας εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 800.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες η σπείρα είχε καταφέρει να κάνει αυτές τις δύο ληστείες και να αιφνιδιάζει τους κοσμηματοπώλες, καθώς ένα μέλος της έμπαινε πρώτος στα καταστήματα, προσποιούμενος τον πελάτη και φορώντας μάσκα σιλικόνης.

Μεταξύ τους, φυσικά, μιλούσαν με συνθηματικά. Ρόδα ήταν το αυτοκίνητο, ομίχλη ο καπνός του συναγερμού στα κοσμηματοπωλεία και σκεπή τα σπίτια-καβάτζες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σπείρα συλλήψεις κοσμηματοπωλεία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ