Οταν η Τζάκι παντρεύτηκε τον Ωνάση- Οι NYT αποκαλύπτουν πώς κάλυψαν τον γάμο που έμεινε στην ιστορία [εικόνες] - iefimerida.gr

Οταν η Τζάκι παντρεύτηκε τον Ωνάση- Οι NYT αποκαλύπτουν πώς κάλυψαν τον γάμο που έμεινε στην ιστορία [εικόνες]

Στον γάμο της Τζάκι Κένεντι και του Αριστοτέλη Ωνάση/ Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ανταποκριτής των New York Times που κάλυψε τον γάμο της Τζάκι Κένεντι και του Αριστοτέλη Ωνάση θυμάται την ημέρα του γάμου τους και περιγράφει όλα όσα συνέβησαν τότε.

Ποιο ήταν το σχέδιο τους για την κάλυψη του γάμου; Ποιος Ελληνας τους είπε όλες τις λεπτομέρειες και πως έπεσε στα χέρια τους ένα αποκλειστικό ρεπορτάζ για τον γάμο;.... Ο Αλβιαν Σαστερ 50 χρόνια μετά θυμάται όλα όσα συνέβησαν και περιγράφει όσα έπρεπε να κάνει ο ίδιος και οι συνάδελφοί του ώστε καλύψουν με επιτυχία έναν από τους πιο πολυσυζητημένους γάμους όλων των εποχών.

Ήταν 20 Οκτωβρίου του 1968, η Τζάκι Κένεντι χήρα του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Τζον Κένεντι ακόμη βρισκόταν στο προσκήνιο των ΜΜΕ λόγω του στιλ της, της φινέτσα της, της προσωπικής της ζωής αλλά και της προσωπικότητάς της.
Αλλωστε πως να μην βρισκόταν αφού εκείνη την ημέρα ήταν ο γάμο της με τον Αριστοτέλη Ωνάση, έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμου που είχε ανέβει από τα «κουρέλια» στα... πετρελαιοφόρα.

Ο ανταποκριτής των New York Times που κάλυψε τον γάμο της Τζάκι Κένεντι και του Αριστοτέλη Ωνάση θυμάται την ημέρα του γάμου τους και περιγράφει όλα όσα ακριβώς είχε συμβεί.

Ο γάμος θα γινόταν σε κλειστό κύκλο με περίπου 20 καλεσμένους στο ορθόδοξο παρεκκλήσι στο Σκορπιό, το ιδιωτικό νησί του Ωνάση στο Ιόνιο.

«Ήμουν ανταποκριτής στο Λονδίνου όταν έλαβα μία κλήση για να καλύψω τον γάμο. Είχα επισκεφτεί ξανά την Αθήνα για να καλύψω το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967. Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος εγκατέλειπε τη χώρα την ίδια μέρα που πήγα εκεί», θυμάται ο ρεπόρτερ των New York Times και συνεχίζει να περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια...

«Λίγες μέρες πριν το γάμο, οι δημοσιογράφοι κατέβηκαν στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» στο κέντρο της Αθήνας. Στα μεγάλα τραπέζια στην αίθουσα χορού του ξενοδοχείου τοποθετήθηκαν οι φορητές γραφομηχανές. Όλα ήταν μία χαρά, αν και εν τέλει θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε μια ή και δύο τηλεφωνικές γραμμές για μεγάλες αποστάσεις.

«Λίγες μέρες πριν το γάμο, οι δημοσιογράφοι κατέβηκαν στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» στο κέντρο της Αθήνας. Στα μεγάλα τραπέζια στην αίθουσα χορού του ξενοδοχείου τοποθετήθηκαν οι φορητές γραφομηχανές. Όλα ήταν μία χαρά, αν και εν τέλει θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε μια ή και δύο τηλεφωνικές γραμμές για μεγάλες αποστάσεις.

Ο ανταποκριτής Πολ Χόφμαν βρισκόταν στην Ρώμη για διακοπές και ο Ρέι Άντερσον στην Ρόδο.

Και οι δύο έπρεπε να αφήσουν τις διακοπές τους για να καλύψουν τον γάμο.

Μαζί τους συναντήθηκα σε ένα δωμάτιο με θέα στην Ακρόπολη.

Το σχέδιο κάλυψης του γάμου

Γρήγορα βγάλαμε σχέδιο για το πως θα καλύπταμε τον γάμο.

Ο Πολ θα δούλευε με φόντο τα επιχειρηματικά συμφέροντα του Ωνάση, τα οποία περιλάμβαναν 30 εταιρείες, καθώς και τα σκάφη και τα αεροσκάφη της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Επίσης θα έγραφε για τα αρχοντικά, τα ρετιρέ και τις βίλες που είχε στην ιδιοκτησία του ο μεγιστάνας.

Γρήγορα βγάλαμε σχέδιο  για το πως θα καλύπταμε τον γάμο.  Ο Πολ θα δούλευε με φόντο τα επιχειρηματικά συμφέροντα του Ωνάση, τα οποία περιλάμβαναν 30 εταιρείες, καθώς και τα σκάφη και τα αεροσκάφη της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Επίσης θα έγραφε για τα αρχοντικά, τα ρετιρέ και τις βίλες που είχε στην ιδιοκτησία του ο μεγιστάνας.

Ο Ρέι θα πήγαινε σε ένα «φτωχό» νησί, στην Λευκάδα για να κάνει ένα ρεπορτάζ για το πως ο γάμος του Ωνάση στον Σκορπιό θα δυνάμωνε την οικονομία και τον τουρισμό του νησιού.

Οσο για τον Σκορπιό, η πρόσβαση στο χώρο ήταν περιορισμένη. Η Τζάκι Κένεντι δεν ήθελε δημοσιογράφους στο ξωκλήσι και γι αυτό είχε προσπαθήσει μάλιστα να πείσει και τον Ωνάση να περιορίσει δραστικά την παρουσία τους στο νησί.

Παρ 'όλα αυτά, οι λίγοι δημοσιογράφοι που είχαν άδεια να βρίσκονται έξω από το παρεκκλήσι σύντομα ενώθηκαν με μία ομάδα άλλων που το μικρό σκάφος τους είχε αναποδογυρίσει στην θάλασσα με αποτέλεσμα να σκαρφαλώνουν στα βράχια, αναζητώντας το εκκλησάκι που θα γινόταν ο γάμος.

Oι λίγοι δημοσιογράφοι που είχαν άδεια να βρίσκονται έξω από το παρεκκλήσι σύντομα ενώθηκαν με μία ομάδα άλλων που το μικρό σκάφος τους είχε αναποδογυρίσει στην θάλασσα με αποτέλεσμα να σκαρφαλώνουν στα βράχια, αναζητώντας το εκκλησάκι που θα γινόταν ο γάμος.

Εκείνη την ώρα εμφανίστηκε ο διακεκριμένος και ελληνικής καταγωγής ανταποκριτής των TIMES, Μάριο Μοντιάνο.

Τον ήξεραν και τους ήξερε όλους στην Ελλάδα, από τους σεφ στην Πλάκα, μέχρι τους σφουγγαράδες και κυρίως τον ίδιο τον Ωνάση, ο οποίος ήταν και φίλος του.

Ο Μάριο για καλή μας τύχη ήταν προσκεκλημένος στον γάμο.

Ο ανταποκριτής των Times δέχτηκε μετά τον γάμο να έρθει στο γραφείο μας και να μας πει τα πάντα. Εμείς κρατούσαμε σημειώσεις.

Ναι, τα δύο παιδιά της Κένεντι, η Κάρολαιν 10 τότε και ο Τζον 7 στέκονταν δίπλα στο ζευγάρι κρατώντας λευκά κεριά και ναι η νύφη φορούσε ένα μπεζ σιφόν νυφικό, δια χειρός Valentino με δαντέλα το οποίο έκανε πτυχώσεις στο κάτω μέρος και έφτανε μέχρι το γόνατο.

Ο ανταποκριτής των Times δέχτηκε  να μας πει τα πάντα. Tα δύο παιδιά της Κένεντι, στέκονταν δίπλα στο ζευγάρι κρατώντας λευκά κεριά και  η νύφη φορούσε ένα μπεζ σιφόν νυφικό, δια χειρός Valentino.

Είχαμε ήδη γράψει τέσσερα κομμάτια στην μπροστινή σελίδα σχετικά με τον γάμο, την ζωή της Τζάκι Κένεντι και του Αριστοτέλη Ωνάση, καθώς και υλικό που είχαμε συγκεντρώσει πριν τον γάμο.

Για την ακρίβεια αυτή ήταν η εισαγωγή:

“Αθήνα, 20 Οκτωβρίου – Η Ζακλίν Κένεντι έγινε η σύζυγος του Αριστοτέλη Σωκράτη Ωνάση σήμερα σε μία γαμήλια τελετή με κεριά σε ένα μικρό εκκλησάκι ανάμεσα στα κυπαρίσσια του νησιούΣκορπιός.

Η 39χρονη χήρα του προέδρου Κένεντι, δύο εκατοστά ψηλότερη από τον νέο σύζυγό της, ήταν δίπλα στον 62χρονο εκατομμυριούχο κατά τη διάρκεια μιας τελετής 30 λεπτών και κοιτούσε προσεκτικά τον ιερέα”.

Το στόρι όμως δεν είχε τελειώσει εκεί.

Κάποιος μας την «έφερε» με μία ιστορία σχετικά με τα πανάκριβα κοσμήματα που είχε δώσει ο Αριστοτέλης στην Τζάκι και δεν ήμουν ευχαριστημένος γι΄αυτό.

Ωστόσο κατάφερα να αποκτήσω το δικό μου αποκλειστικό θέμα.

Ενώ βρισκόμουν στο μπαρ της Μεγάλης Βρετανίας, είχα μια τυχαία συνάντηση με τον κομμωτή της νύφης, τον 29χρονο «Ναπολέων».

Πάνω εκεί που πίναμε ούζο και με την βοήθεια ενός μεταφραστή έμαθα κάποιες εκπληκτικές λεπτομέρειες.

Τυχαία, κατάφερα να αποκτήσω το δικό μου αποκλειστικό θέμα.Ενώ βρισκόμουν στο μπαρ της Μεγάλης Βρετανίας, είχα μια τυχαία συνάντηση με τον κομμωτή της νύφης, τον 29χρονο «Ναπολέων».



Η Κένεντι είχε λίγα μαλλιά και έβαλε extensions για να φαίνεται πως έχει όγκο. Επίσης ο κομμωτής χρησιμοποίησε λακ, παρ΄ όλο που δεν του άρεσε σαν ιδέα.

Πάνω στην άγνοιά μου, μιας και άνδρας, απλά μετέφερα τις υπόλοιπες λεπτομέρειες σαν να μην ήταν σημαντικές, όπως το τι ακριβώς έτρωγε για πρωινό η Τζάκι Κένεντι.

Ωστόσο η αντίδραση της γυναίκας μου ήταν απίθανη και αμέσως κάλεσα στο Λονδίνο για να πω πως η σύζυγος μου και οι φίλοι μας ήταν σοκαρισμένοι με αυτές τις πληροφορίες.

Η Κένεντι είχε λίγα μαλλιά και έβαλε extensions για να φαίνεται πως έχει όγκο. Επίσης ο κομμωτής χρησιμοποίησε λακ, παρ΄ όλο που δεν του άρεσε σαν ιδέα.

Μέσα στο ρεπορτάζ ανέφερα επίσης πως ο κομμωτής χρέωσε την Κένεντι 3.50 δολάρια για ένα σαμπουάν και κούρεψε και τον Αριστοτέλη Ωνάση.

Ο τίτλος του αποκλειστικού ήταν «Μπαρμπέρης στον Ωνάση, στιλίστας στην νύφη».

Το άρθρο «έπαιξε» δύο μέρες μετά τον γάμο και το λάτρεψαν Νew York Times. Δύο χρόνια μετά,ο διευθυντής μου με έστειλε στο... Βιετνάμ».

Φωτογραφίες: AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ