"Η σορός ανήκει στον Μπιν Λάντεν" - iefimerida.gr

"Η σορός ανήκει στον Μπιν Λάντεν"

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα πρώτα αποτελέσματα του τεστ DNA στη σορό του άνδρα που σκοτώθηκε σε επιχείρηση αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στο Πακιστάν, επιβεβαιώνουν ότι ανήκει στον Οσάμα Μπιν Λάντεν, όπως μεταδίδει το Associated Press επικαλούμενο Αμερικανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Επικαλούμενο ανώνυμο κυβερνητικό αξιωματούχο, το CNN αναφέρει ότι υπάρχουν φωτογραφίες της σορού του ηγέτη της Αλ Κάιντα που φέρει τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι, ωστόσο δεν έχει ακόμα ληφθεί απόφαση αν οι φωτογραφίες θα δημοσιοποιηθούν. Τα πακιστανικά τηλεοπτικά δίκτυα που είχαν μεταδώσει νωρίτερα μια φωτογραφία του εν μέρει παραμορφωμένου προσώπου μιας σορού που παρουσιάσθηκε ως αυτή του Οσάμα Μπιν Λάντεν, παραδέχθηκαν πως είναι πλαστή και την απέσυραν.

Ο «εγκέφαλος» των πλέον αιματηρών επιθέσεων σε αμερικανικό έδαφος έπεσε νεκρός σήμερα κατά τη διάρκεια επιχείρησης αμερικανικών ειδικών δυνάμεων σε έπαυλη στο Αμποταμπάντ, περίπου 50 χλμ. βόρεια της πακιστανικής πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μεταδίδουν οι New York Times και το Associated Press η σορός του μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο Αφγανιστάν και ερρίφθη στη θάλασσα, πιθανώς προκειμένου να αποφευχθεί το να γίνει ο τάφος του προσκύνημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ