Ελλάδα και ΠΓΔΜ να υπογράψουν διευκρινίσεις επί της συμφωνίας, ζητά η Παπακώστα - iefimerida.gr

Ελλάδα και ΠΓΔΜ να υπογράψουν διευκρινίσεις επί της συμφωνίας, ζητά η Παπακώστα

Κατερίνα Παπακώστα/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρόταση, ότι εφόσον τελεσφορήσει η διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης στα Σκόπια, Ελλάδα και πΓΔΜ χρειάζεται να προσυπογράψουν Κοινή Ερμηνευτική Δήλωση που θα κατοχυρώνει τις εθνικές μας θέσεις, κατέθεσε η επικεφαλής της Νέας Ελληνικής Ορμής, βουλευτής Β’ Αθηνών Κατερίνα Παπακώστα, στην Διοικούσα Επιτροπή της ΝΕΟ.

Το περιεχόμενο αυτής της Κοινής Ερμηνευτικής Δήλωσης θα είναι:

- Η Συμφωνία των Πρεσπών αναγνωρίζει ιθαγένεια, δεν αναγνωρίζει μακεδονική εθνότητα

- Η γλώσσα της πΓΔΜ δεν έχει συνάφεια ή σχέση με την αρχαία μακεδονική γλώσσα, αλλά ανήκει στην οικογένεια των γλωσσών σλαβικής προέλευσης.

«Επειδή η σφοδρή σύγκρουση, ιδίως μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, έχει εξουδετερώσει τις αντίστοιχες πρόνοιες οι οποίες υπάρχουν στη Συμφωνία, η πρόταση για προσυπογραφή αυτής της Ερμηνευτικής Δήλωσης, θα διασφαλίσει τις εθνικές θέσεις δια παντώς έναντι παρερμηνειών, οι οποίες προκύπτουν από ασάφειες της Συμφωνίας» αναφέρει ανακοίνωση της ΝΕΟ, που εξηγεί ότι η πρόταση απευθύνεται στον ελληνικό λαό, τα κόμματα και την κυβέρνηση "προκειμένου να κατοχυρώσει της εθνικές θέσεις σε ένα μείζον εθνικό ζήτημα".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ