Παρίσι: Ταχυδρομείο του 16ου αι. μετατράπηκε σε πολυτελές ξενοδοχείο -Με την υπογραφή Φιλίπ Σταρκ [εικόνες] - iefimerida.gr

Παρίσι: Ταχυδρομείο του 16ου αι. μετατράπηκε σε πολυτελές ξενοδοχείο -Με την υπογραφή Φιλίπ Σταρκ [εικόνες]

Το ξενοδοχείο Brach (Φωτογραφία: Brach)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα κτίριο ταχυδρομείου του 1970, στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού, μετατράπηκε από τον σχεδιαστή Φιλίπ Σταρκ σε μοντέρνο και πολυτελές ξενοδοχείο.

Το όνομά του Brach Hotel, το οποίο ο Γάλλος σχεδιαστής χαρακτηρίζει «σοφιστικέ κόσμημα».

Ο Σταρκ μιλά στο AD για το ξενοδοχείο, το οποίο δεν είναι η μόνη του δημιουργία στη Γαλλία, καθώς βρίσκεται πίσω από 9 Hotel Confidentiel, επίσης, στην Πόλη του Φωτός, και το Maison Heler Metz στη Λωρραίνη.

«Τα ξενοδοχεία μου δεν βασίζονται σε κάποιον ιδιαίτερο πολιτισμό, μόδα ή αρχιτεκτονική αισθητική. Δημιουργώ χώρους πνεύματος, συναισθηματικών εκπλήξεων και αινιγμάτων. Ενα επιτυχημένο ξενοδοχείο σήμερα είναι μια αντίθεση ανάμεσα στο καθαρά συναισθηματικό και καθαρά λειτουργικό», αναφέρει.

Ενας από τους χώρους του Brach

Το Brach Hotel είναι ένα μείγμα άνεσης και ενθουσιασμού σε ένα κτίριο από γυαλί και μπετόν.

«Το Brach είναι της εποχής του ντανταϊσμού, του σουρεαλισμού και εκείνη που οι αρχιτέκτονες όπως ο Le Corbusier ανακάλυψαν την Αφρική και αυτό που αργότερα θα γίνει γνωστό ως art brut», υποστηρίζει.

«Είναι ο μοντερνισμός του Bauhaus με το αφρικανικό θαύμα. Το Brach θα μπορούσε να είναι ο χώρος του Pierre Jeanneret, της Charlotte Perriand και του Mallet-Stevens με ένα νεύμα στο γυάλινο σπίτι του Pierre Chareau. Το ξενοδοχείο θα αποτελεί την αναβίωση του πολύ άθικτου τμήματος του 16ου αιώνα», προσθέτει.

Το ξενοδοχείο είναι γεμάτο φως, το οποίο λούζει τα 52 δωμάτια και τις επτά σουίτες. Το αφρικανικό στοιχείο είναι ολοφάνερο με τις ιδιαίτερες μάσκες που κοσμούν τους χώρους.

Οι αφρικανικές μάσκες αποτελούν σημαντικό στοιχείο της διακόσμησης

Διαθέτει γυμναστήριο, δύο πισίνες, μπαρ, ζαχαροπλαστείο πίσω από το οποίο βρίσκεται ο Yann Brys, ένας από τους πιο γνωστούς pastry chef της Γαλλίας, αλλά και ένα εστιατόριο με μεσογειακά πιάτα. Στην ταράτσα τρεις όρνιθες μασκότ «επιβλέπουν» τον κήπο με τα λαχανικά και το τζακούζι.

Με θέα στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού
Τα διακοσμητικά στους χώρους κάνουν τη διαφορά
Το μπάνιο ενός δωματίου
Η διακόσμηση είναι προσεγμένη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια
Κήπος με λουλούδια και λαχανικά
Μοναδική θέα στον Πύργο του Αιφελ

Φωτογραφίες: brach

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Brach ξενοδοχείο Παρίσι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ