Ο Αποστόλης Τότσικας αποκαλύπτει στο iefimerida αν αισθάνεται σταρ

Κυρίως γυναικείο κοινό συρρέει για να δει τον Αποστόλη Τότσικα από κοντά, στην παράσταση «Πνεύμονες» του βραβευμένου Άγγλου συγγραφέα Duncan Macmillan, στο Tempus Verum.

Η σκηνή είναι και ο τόπος που ανακαλύπτεις και τον ηθοποιό Αποστόλη Τότσικα, το φανερό ταλέντο που έχει και που πολλοί προσπερνούν όταν στέκονται στην εικόνα και τα σόσιαλ μίντια.
Αισθάνεστε σταρ; τον ρωτώ. «Αισθάνομαι ωραία», μου απαντά και σπεύδει να μιλήσει για το έργο, που πλέον 3 χρόνια μετά, έχει διαγράψει το δικό του δρόμο στη θεατρική Αθήνα.

«Οι «Πνεύμονες» είναι ένα έργο που μιλάει για την απόφαση ενός ζευγαριού να φέρει στον κόσμο ένα παιδί και όλους τους προβληματισμούς που αυτό περικλείει. Μιλάει για την αγωνία της ζωής των ανθρώπων που θέλουν να κάνουν το καλό ακόμα και σε περιβαλλοντικό επίπεδο που είναι ένα θέμα που υπάρχει σε όλο το έργο. Είναι ένα πολύ δυνατό κείμενο με πολλά επίπεδα και πολλές αναγνώσεις» σημειώνει ο Αποστόλης Τότσικας μιλώντας στο iefimerida.

Αποφάσεις για το μέλλον για ένα νέο ζευγάρι. «Μιλάει» θα λέγατε στους θεατές αυτή η παράσταση και γι’ αυτό έχει τόση επιτυχία κ. Τότσικα;

Σίγουρα αυτή η παράσταση «μιλάει» στον κόσμο που τη βλέπει γιατί λειτουργεί σε πολλά επίπεδα και πατάει σε όλες τις φάσεις της ζωής ενός ζευγαριού. Πιάνει όλες τις ηλικίες και είναι πολύ ρεαλιστικό το κείμενο.


Τελευταία εχει ξεχαστεί ο λόγος και έχει αντικατασταθεί από την εικόνα και το περιτύλιγμα

Άδεια σκηνή, χωρίς κοστούμια, μόνο η θεατρική ικανότητα των ηθοποιών. Δυσκολεύει αυτό τη δουλειά σας;
Καθόλου ίσα ίσα που ερχόμαστε στη βάση του θεάτρου. Εν αρχή ειν’ ο λόγος. Και είναι πολύ ενδιαφέρον γιατί έχει ξεχαστεί τελευταία αυτό το κομμάτι και έχει αντικατασταθεί από την εικόνα και το περιτύλιγμα.

Λειτουργεί σαν ψυχοθεραπεία» μου είπε μία φίλη που ήρθε την παράσταση. Συμφωνείτε;
Από τον κόσμο αυτό το feedback παίρνουμε και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα γιατί αυτός είναι ο στόχος. Να έρθει ο κόσμος και να ξεχαστεί μέσα στη σύμβαση που φτιάχνουμε και να ξεφύγει από την καθημερινότητα.

Είσαστε ένα από τα πρόσωπα που βλέπουμε συχνά στην τηλεόραση τηλεόραση πώς την αντιμετωπίζετε;
Η τηλεόραση είναι ένα από τα «μέσα» που χρησιμοποιούμε για να δείξουμε τη δουλειά μας. Είναι ένα πολύ ισχυρό και όμορφο μέσο και θα σε αντιμετωπίσει όπως την αντιμετωπίζεις όπως άλλωστε και κάθε τι. Και ναι είμαστε επαγγελματίες και απαιτούμε να αμοιβόμαστε γι’ αυτό, είναι κρίμα να υποτιμάμε το οικονομικό, είναι μέρος της δουλειάς μας.

Πρόσφατα «χάσατε» τον πατέρα σας. Υπάρχει μία φράση του που σκέφτεστε, που σας ακολουθεί;
Να είσαι παλικάρι.

Πνεύμονες-Lugs του Duncan Macmillan

Ένας άντρας (Αποστόλης Τότσικας) και μια γυναίκα (Βάσω Καβαλιεράτου), γύρω στα τριάντα επιχειρούν να πάρουν αποφάσεις για το μέλλον τους και ο χρόνος μοιάζει εχθρός τους.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λάλος
Μετάφραση: Κρίστελ Καπερώνη
Σκηνικά- Κοστούμια: Μιχάλης Σαπλαούρας
Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλης
Δραματολόγος: Κατερίνα Διακομοπούλου
Φωτογραφίες: Ρούλα Ρέβη

Παίζουν: Βάσω Καβαλιεράτου, Αποστόλης Τότσικας
Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00, Σάββατο και Κυριακή στις 19:00

Tempus Verum-Εν Αθήναις, Ιάκχου 19, Γκάζι, τηλ.: 210 3425170

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ