Gazprom: «H ΔΕΠΑ μας ενδιαφέρει αλλά δεν θα πληρώσουμε μη-ρεαλιστικό ποσό» - iefimerida.gr

Gazprom: «H ΔΕΠΑ μας ενδιαφέρει αλλά δεν θα πληρώσουμε μη-ρεαλιστικό ποσό»

Gazprom: «H ΔΕΠΑ μας ενδιαφέρει αλλά δεν θα πληρώσουμε μη-ρεαλιστικό ποσό»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Gazprom δεν προτίθεται να πληρώσει παραπάνω για την ελληνική ΔΕΠΑ και θα προτείνει ρεαλιστική τιμή, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος της διοίκησης του ρωσικού ομίλου Αλεξάντρ Μεντβιέντεφ.

«Καταθέσαμε προκαταρκτική αίτηση και ελπίζουμε ότι θα περάσουμε την πιστοποίηση. Η τιμή, που θα προτείνουμε θα είναι απολύτως ρεαλιστική, δεν πρόκειται να πλειοδοτήσουμε», είπε ο κ. Μεντβιέντεφ.

Την ίδια στιγμή ο Ρώσος αξιωματούχος διαπίστωσε ότι η ελληνική εταιρεία έχει σοβαρές προοπτικές «ειδικά αν ληφθεί υπόψη ότι σε συνθήκες αύξησης της ζήτησης συνολικά στην Ευρώπη είναι δυνατός ο διπλασιασμός της ζήτησης στην αγορά φυσικού αερίου στην Ελλάδα».

Όπως αναφέρει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι «η ΔΕΠΑ συμμετέχει από ελληνικής πλευράς σε σχέδια όπως ο ρωσο-ιταλικός αγωγός South Stream και οι αγωγοί Ελλάδα- Βουλγαρία (IGB) και Ελλάδα- Ιταλία (IGI)», ενώ επισημαίνεται ότι τη διεκδικούν 17 εταιρείες από 12 χώρες, εκ των οποίων 4 ρωσικές: o κολοσσός της Gazprom, o όμιλος «Σιντέζ» και η συμμετέχουσα σε αυτόν εταιρεία «Νεγκουσνιέφτ», καθώς και το επενδυτικό ταμείο «Ενέργκια».

Σε σχόλιό της η κρατική «Φωνή της Ρωσίας» επισημαίνει ότι ο ελληνικός Τύπος έχει αποτιμήσει τη ΔΕΠΑ στο 1 δισ. ευρώ, «αλλά η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι η ΔΕΠΑ κοστίζει δύο φορές ακριβότερα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ