Χάμιλτον: Ποτέ δεν πίστευα πως θα ισοφαρίσω τον Φάντζιο - iefimerida.gr

Χάμιλτον: Ποτέ δεν πίστευα πως θα ισοφαρίσω τον Φάντζιο

Ο Λιούις Χάμιλτον / Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Λιούις Χάμιλτον ετοιμάζεται να γράψει Ιστορία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1.

Ο Βρετανός σταρ της Mercedes μπορεί να στεφθεί και μαθηματικά παγκόσμιος πρωταθλητής για πέμπτη φορά, στο γκραν πρι που θα διεξαχθεί την Κυριακή στο Οστιν του Τέξας, εκμεταλλευόμενος και τα λάθη που έκαναν ο Σεμπάστιαν Φέτελ και η ομάδα του, η Ferrari.

Ο Φέτελ και η «σκουντερία» έδιναν «μάχη» με τη Mercedes για τους τίτλους οδηγών και κατασκευαστών, ωστόσο ο Χάμιλτον μετράει έξι νίκες στους τελευταίους επτά αγώνες, με αποτέλεσμα να έχει αποκτήσει προβάδισμα 67 βαθμών έναντι του Γερμανού. Έτσι, ο Βρετανός έχει την δυνατότητα με νίκη στο γκραν πρι των ΗΠΑ να κατακτήσει τον τίτλο, εφόσον ο Φέτελ δεν τερματίσει δεύτερος.

Στην περίπτωση που τα καταφέρει ο Χάμιλτον, τότε θα πανηγυρίσει τον πέμπτο παγκόσμιο τίτλο της καριέρας του, όπως είχε κάνει και ο θρυλικός Αργεντινός οδηγός, Χουάν Μανουέλ Φάντζιο τη δεκαετία του '50, ο οποίος θεωρείται από πολλούς ως ο κορυφαίος στην Ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο 33χρονος Χάμιλτον δηλώνει κολακευμένος, που θα «πιάσει» το επίτευγμα του θρυλικού Αργεντινού:

«Ο Φάντζιο είναι ο πνευματικός πατέρας όλων των οδηγών της Φόρμουλα. Είναι θρύλος και είναι τρελό πως μπορώ να ισοφαρίσω το ρεκόρ του στα παγκόσμια πρωταθλήματα. Ποτέ δεν πίστευα πως θα μπορούσα να καταφέρω κάτι τέτοιο», δήλωσε στους δημοσιογράφους λίγες ώρες πριν την εκκίνηση του καθοριστικού αγώνα στο Τέξας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Formula 1 – F1 Χάμιλτον φαντζιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ