Ψάχνει τα ακίνητα που εντάχθηκαν στο Υπερταμείο το υπουργείο Πολιτισμού -Αναζητά αρχαιότητες και μνημεία - iefimerida.gr

Ψάχνει τα ακίνητα που εντάχθηκαν στο Υπερταμείο το υπουργείο Πολιτισμού -Αναζητά αρχαιότητες και μνημεία

Για την ένταξη στο υπερταμείο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της συλλογής δεδομένων σχετικά με τους 10.119 Κωδικούς Αριθμούς Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ) της υπ’ αριθμ. ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 2018 Απόφασης του Υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ Β 2320/19.06.2018).

Κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας απέστειλε στο Υπουργείο τα διαθέσιμα γεωχωρικά και περιγραφικά στοιχεία των ΚΑΕΚ ανά περιφερειακή ενότητα και συγκεκριμένα:


α) κτηματολογικά διαγράμματα,
β) αποσπάσματα κτηματολογικού πίνακα και
γ) πολύγωνα σε περιβάλλον Google Earth και GIS.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, τα παραπάνω στοιχεία ήδη διαβιβάζονται στις κατά τόπους Εφορείες Αρχαιοτήτων και στις Υπηρεσίες Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων, προκειμένου να ελεγχθούν ενδελεχώς και να εντοπιστούν οι κωδικοί που αντιστοιχούν σε ακίνητα τα οποία εξυπηρετούν τον δημόσιο σκοπό της προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς και ως εκ τούτου εμπίπτουν στις εξαιρέσεις του νόμου και της Απόφασης του ΥΠΟΙΚ.

Επιπλέον, οι Υπηρεσίες καλούνται να εντοπίσουν ΚΑΕΚ που αντιστοιχούν και σε άλλα ακίνητα τα οποία θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν προς εξυπηρέτηση της λειτουργίας και των σκοπών τους.
Με την ολοκλήρωση της συλλογής των δεδομένων από τις Υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ, ο ονομαστικός κατάλογος των ΚΑΕΚ θα αποσταλεί στο Υπουργείο Οικονομικών και θα γνωστοποιηθεί δημόσια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ