Εξηγήσεις Παπαγγελόπουλου στη Βουλή για τα περί «πογκρόμ συλλήψεων»

Εξηγήσεις έδωσε σήμερα στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για τη φράση του ότι «η κυβέρνηση Σαμαρά προχώρησε σε πογκρόμ συλλήψεων για επικοινωνιακούς λόγους».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος αρχικά κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για πλήρη διαστρέβλωση των όσων είχε αναφέρει προχθές στη Επιτροπή της Βουλής και πρόσθεσε: «H φράση μου ήταν πως η προηγούμενη κυβέρνηση προχώρησε σε “πογκρόμ συλλήψεων επιχειρηματιών και όχι μόνο, για επικοινωνιακός λόγους”. Δεν εννοούσα τις διώξεις των μελών της Χρυσής Αυγής αλλά επιχειρηματιών που είχαν χρέη στο Δημόσιο και το “μόνο” πήγαινε σε πολίτες».

Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης εξήγησε ότι την δεικτική αυτή αναφορά την έκανε καθώς αυτό που εμμέσως ήθελε να καταδείξει είναι ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν μια διάταξη που προέβλεπε ότι τα χρέη στο δημόσιο είναι συνεχές έγκλημα και άρα μπορούσε να συλληφθεί ο καθένας οποιαδήποτε στιγμή για επικοινωνιακούς λόγους και στηλίτευσε ότι το κράτος περνούσε χειροπέδες σε δυστυχισμένους ανθρώπους λόγω χρεών και μάλιστα μπροστά στα παιδιά τους και τους οδηγούσαν με τη διαδικασία των αυτόφωρων στη φυλακή.

Παράλληλα εξέφρασε την άποψη, ότι σε αυτές τις περιπτώσεις οι άνθρωποι αυτοί δεν θα έπρεπε να φυλακίζονται, αλλά να εκτίουν εναλλακτικές ποινές.

Ακόμα, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ανάφερε ότι «για τις ιδέες μου είμαι περήφανος και δεν σκοπεύω να τις αλλάξω, είναι οι ίδιες όταν ήμουν εισαγγελέας και δεν σκοπεύω να τις αλλάξω τώρα επειδή είμαι υπουργός της κυβέρνησης».

Μάλιστα, στην κόντρα που είχε με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας απάντησε με νόημα στον Μάκη Βορίδη «εγώ δεν κάνω παρέα μόνο με συριζαίους κάνω και με άλλους και αυτό είναι το πρόβλημα σας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ