Βρετανία: Επαγρύπνηση στις βρετανικές πρεσβείες ζήτησε ο βρετανός ΥΠΕΞ - iefimerida.gr

Βρετανία: Επαγρύπνηση στις βρετανικές πρεσβείες ζήτησε ο βρετανός ΥΠΕΞ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H Βρετανία ζήτησε σήμερα από τις πρεσβείες της σε όλον τον κόσμο να ενισχύσουν τα μέτρα ασφάλειάς τους, μετά το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν από την αμερικανική επιχείρηση στο Πακιστάν, ανέφερε σήμερα ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας, Ουίλιαμ Χέιγκ, ζητώντας παράλληλα "μεγάλη επαγρύπνηση".

"Πρέπει να κινηθούμε στο πλαίσιο ότι δεν θα σταματήσει η επαγρύπνηση μας έναντι της Αλ Κάιντα και των οργανώσεων που πρόσκεινται σε αυτήν. Ενδέχεται να υπάρξουν στοιχεία της Αλ Κάιντα που τις προσεχείς εβδομάδες θα επιχειρήσουν να μας δείξουν ότι η οργάνωσή τους είναι ακόμα ενεργή. Γι αυτό, ζήτησα σήμερα το πρωί από τις πρεσβείες μας σε όλον τον κόσμο να αυξήσουν τα μέτρα ασφάλειας και να ενισχύσουν την επαγρύπνηση τους", τόνισε ο κ. Χέιγκ.

Ο θάνατος του Μπιν Λάντεν στη διάρκεια αμερικανικής επιχείρησης τα ξημερώματα της Κυριακής στο Πακιστάν, "είναι ένα πολύ δυνατό πλήγμα για την Αλ Κάιντα αλλά, όπως όλες οι οργανώσεις που προσβλέπουν σε ισχυρά χτυπήματα, έτσι και η Αλ Κάιντα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα επιχειρήσει να μας δείξει ότι είναι ακόμα ικανή να προχωρά σε τρομοκρατικές επιθέσεις", πρόσθεσε ο κ. Χέιγκ από την Τουρκία όπου πραγματοποιεί επίσκεψη και επισήμανε καταλήγοντας ότι "ο Μπιν Λάντεν εξαφανίστηκε πλέον αλλά τα προβλήματα που μας έχει προκαλέσει η οργάνωσή του δεν εξαφανίστηκαν, είναι εδώ".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ