Διαμαρτυρία Ενωσης Λογιστών και ΕΛΕΠΑ έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Διαμαρτυρία Ενωσης Λογιστών και ΕΛΕΠΑ έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ [εικόνες & βίντεο]

Διαμαρτυρία Ενωσης Λογιστών και ΕΛΕΠΑ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΚΟΡΔΑΣ

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) προχώρησαν περίπου 50 μέλη της Ένωσης Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ).

Η κινητοποίηση αποφασίστηκε κατά την πρόσφατη γενική συνέλευση της Ένωσης, καθώς ταυτόχρονα υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (ΠΟΛ), μέλος της οποίας είναι και η ΕΛΕΠΑ, με τους εργοδοτικούς φορείς ΣΕΒ - ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ, με θέμα τη διαπραγμάτευση για την υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ).

Κεντρικό σύνθημα των διαδηλωτών είναι: «Υπογραφή ΣΣΕ για τον κλάδο μας».

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία του ΣΕΒ προχώρησαν περίπου 50 μέλη της Ένωσης Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής

«Η πρόταση για κλαδική ΣΣΕ που έχει καταθέσει η ΠΟΛ αφορά και καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο. Πρόκειται για μια ΣΣΕ που αντικατοπτρίζει τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων, προβλέπει αυξήσεις, δουλειά χωρίς εξαντλητικά ωράρια, καλύτερους όρους εργασίας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να μας πείσει ότι έρχονται καλύτερες μέρες καλλιεργώντας αυταπάτες περί επαναφοράς των κλαδικών ΣΣΕ.

Είναι οι ίδιοι που νομοθέτησαν την δυνατότητα στους εργοδότες να αρνούνται την υπογραφή ΣΣΕ. Είναι οι ίδιοι που καταψήφισαν πριν λίγο καιρό την πρόταση 530 σωματείων για επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων και αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ», αναφέρει μεταξύ άλλων το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΕΠΑ στο κάλεσμα για τη σημερινή κινητοποίησή.

Η Ενωση και η Ομοσπονδία, έχουν προκηρύξει για σήμερα στάση εργασίας από τη 1.00 το μεσημέρι έως και τη λήξη ωραρίου

Εξάλλου, όπως σημειώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ελεγκτών Λογιστών, Κώστας Δράκος, αυτά που απαιτούν οι συνάδελφοι του είναι: Υπογραφή του σχεδίου Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας της ΠΟΛ για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, το οποίο κατοχυρώνει εργασία, ωράριο και αξιοπρεπή μισθό. Υπογραφή ΕΓΣΣΕ με αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές. Κανένας κάτω από τα 751 ευρώ. Όχι στον διαχωρισμό άνω και κάτω των 25 ετών. Υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων έγινε δεκτή στα γραφεία του ΣΕΒ όπου και εξέθεσε τα αιτήματα των εργαζομένων.

Κεντρικό σύνθημα των διαδηλωτών είναι: «Υπογραφή ΣΣΕ για τον κλάδο μας»

Τόσο η Ενωση, όσο και η Ομοσπονδία, έχουν προκηρύξει για σήμερα στάση εργασίας από τη 1.00 το μεσημέρι έως και τη λήξη ωραρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΛΕΠΑ ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ διαμαρτυρία ΣΕΒ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ