Σε Κέρκυρα και Διαπόντια νησιά σήμερα ο Κουβέλης - iefimerida.gr

Σε Κέρκυρα και Διαπόντια νησιά σήμερα ο Κουβέλης

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Κέρκυρα βρίσκεται από νωρίς το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας και υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης.

Ο υπουργός επισκέφθηκε τον νέο λιμενάρχη Κέρκυρας Θεοφάνη Κούρκουλο στον οποίο ευχήθηκε για τα νέα καθήκοντά του, ενώ οι δύο άνδρες αντάλλαξαν δώρα.

Ο υπουργός είχε εκτενή συζήτηση με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα του νησιού και κυρίως των Διαποντίων Νήσων, τα οποία αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΕΠ τον κ. Κουβέλη συνοδεύουν οι βουλευτές του νησιού Κώστας Παυλίδης και Φωτεινή Βάκη. Αυτή την ώρα ο υπουργός μεταβαίνει με σκάφος του λιμενικού στην Ερεικούσσα, ενώ θα επισκεφθεί και τους Οθωνούς και το Μαθράκι.

Ο κ. Κουβέλης αναμένεται να ανακοινώσει τον νέο διαγωνισμό που θα προκύψει για την άγονη γραμμή Κέρκυρας - Διαποντίων Νήσων με νέους όρους και με νέο αξιόπιστο και ταχύπλοο μεταγωγικό πλοίο καθώς και την αύξηση του τιμήματος της επιδότησης, στην ανώτατη τιμή ανά μίλι των 150 χιλιάδων ευρώ ετησίως για τις άγονες γραμμές.

Από τον Ιούλιο έως και σήμερα η συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή γραμμή παρουσίασε προβλήματα ενώ το τελευταίο δίμηνο οι κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων είναι εγκλωβισμένοι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ