Σε 20 λεπτά έφτασαν οι ομάδες ΔΙΑΣ μετά την επίθεση στο Α.Τ. Ομονοίας -Πού βρίσκονταν - iefimerida.gr

Σε 20 λεπτά έφτασαν οι ομάδες ΔΙΑΣ μετά την επίθεση στο Α.Τ. Ομονοίας -Πού βρίσκονταν

επίθεση στο ΑΤ Ομόνοιας/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μία έκθεση βιβλίου με επισήμους σε βιβλιοπωλείο της Σταδίου, σε στατική φύλαξη στην Πρεσβεία της Αυστραλίας, στον Λόφο Φιλοπάππου, σε περιπολία στην Πατησίων και στην Πλατεία Καραϊσκάκη βρίσκονταν οι πιο κοντινές ομάδες ΔΙΑΣ, την κρίσιμη χρονική στιγμή της επίθεσης στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας.

Ενώ η επίθεση εκδηλώθηκε στις 20:28, η πρώτη διαβίβαση για συνδρομή έγινε 12 λεπτά μετά, στις 20:40, με την πρώτη ομάδα ΔΙΑΣ που έφθασε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας, μεταξύ 20:45 και 20:47, να είναι αυτή που βρισκόταν στην Πλατεία Καραϊσκάκη.

Οι υπόλοιπες που βρίσκονταν, η μία σε στατική φύλαξη στην πρεσβεία της Αυστραλίας στην οδό Χρήστου Μέξη, η άλλη στον Λόφο Φιλοπάππου, μία τρίτη στη συμβολή των οδών Καπνικαρέας και Ερμού, και μία ακόμη κινούταν στην συμβολή των οδών Αγίου Μελετίου και Πατησίων, έφθασαν σε χρόνο πέρα ενός 20λέπτου μετά από την επίθεση.

«Διατάξτε ΕΔΕ στους εαυτούς σας»

Η Ένορκη Διοικητική Εξέταση, που καλείται να διερευνήσει τις αιτίες της μηδενικής αντίδρασης της αστυνομίας, της καθυστερημένης άφιξης αστυνομικών δυνάμεων στο τμήμα, της ανυπαρξίας προσαγωγών ή συλλήψεων, προκάλεσε την αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

Το συνδικαλιστικό σωματείο κάνει λόγο για έλλειψη πολιτικής βούλησης, η οποία έχει αποθρασύνει «τους ‘γνωστούς και φίλους’, οι οποίοι εκτελούν με επιτυχία την αποστολή τους για αποσταθεροποίηση, διάλυση του κοινωνικού ιστού, απαξίωση των αρχών, εξευτελισμό των θεσμών, καταβαράθρωση των αξιών, φορώντας μάλιστα το ιδεολογικοπολιτικό μανδύα των τάχα αναρχικών ριζοσπαστών».

Οι συνδικαλιστές υποστηρίζουν πως στην έλλειψη πολιτικής βούλησης έρχεται να προστεθεί και η αδυναμία αντιμετώπισης της παθογένειας από την αστυνομική ηγεσία, η οποία αναλώνεται στις διαταγές Ένορκων Διοικητικών Εξετάσεων.

«Επειδή ακόμα πιστεύουμε ότι ζούμε στην Αθήνα, την πρωτεύουσα της χώρας που γέννησε την Δημοκρατία, διάνθησε τα δημοκρατικά ιδεώδη και όχι στην εμπόλεμη ζώνη της Βαγδάτης και της Συρίας, καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς έστω και την ύστατη ώρα σε ένα ειλικρινές διάλογο για ένα μεσομακροπρόθεσμο σχεδιασμό ώστε να εκλείψουν τα φαινόμενα τυφλής βίας. Επιτελούς πράξτε τα αυτονόητα!!! Αν δεν μπορείτε…. διατάξτε ΕΔΕ στους εαυτού σας!!!» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους.

Στο πλαίσιο της ΕΔΕ, απάντηση σε πολλά από τα εύλογα ερωτήματα θα δώσει η απομαγνητοφώνηση των διαβιβάσεων, οι καταθέσεις των επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στην περιοχή και το υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΤ ΟΜΟΝΟΙΑΣ επίθεση ομαδεσ διασ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ