Μήνυμα ενότητας στέλνει ο πρωθυπουργός από την Κύπρο - iefimerida.gr

Μήνυμα ενότητας στέλνει ο πρωθυπουργός από την Κύπρο

Μήνυμα ενότητας στέλνει ο πρωθυπουργός από την Κύπρο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αργά το μεσημέρι αναχωρεί για την Αθήνα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος χθες το απόγευμα ολοκλήρωσε την επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο στέλνοντας μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος στο παρελθόν, με άλλη ιδιότητα, είχε κάνει αρκετά ταξίδια στην Κύπρο, συνδέεται στενά με οικονομικούς παράγοντες και του τραπεζικού τομέα του νησιού, ενώ έχει αρκετούς φίλους.Έτσι, αποφάσισε να παρατείνει για λίγο την παραμονή του για να ακολουθήσει ιδιωτικό πρόγραμμα με συναντήσεις φιλικού χαρακτήρα.

Στο μεταξύ, η χθεσινή δεύτερη μέρα της επίσκεψης του πρωθυπουργού, με ιδιαίτερη έμφαση στην ομιλία του στη Βουλή των Αντιπροσώπων, προβάλλεται στις σημερινές εφημερίδες με ρεπορτάζ και φωτογραφίες.

«Η Αλήθεια» με τίτλο «Λ. Παπαδήμος: Μαζί Μπορούμε» γράφει ότι ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας και κάλεσε την Τουρκία να αναλάβει τώρα αποφασιστικές πρωτοβουλίες για επίλυση του Κυπριακού. Επίσης, σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός διέγραψε το πλαίσιο των ελληνικών θέσεων σε όλα τα μεγάλα θέματα, που απασχολούν Ελλάδα και Κύπρο.

«Η Κύπρος ενώνει την Ελλάδα», τονίζει η «Σημερινή», η οποία γράφει ότι Ελλάδα και Κύπρος «απαντούν με ψυχραιμία στις τουρκικές απειλές». Επίσης, τονίζεται από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι αλλαγή στη διαδικασία των συνομιλιών απορρίπτεται και ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να ανέχεται την παρουσία του κατοχικού στρατού.

Ο «Πολίτης» γράφει ότι «Η στήριξη προς την Κύπρο ενώνει την Ελλάδα» και προσθέτει: Ο κύριος Παπαδήμος μίλησε για την στήριξη της Αθήνα στις απευθείας διαπραγματεύσεις τονίζοντας ότι η Ελλάδα απορρίπτει την σύγκλιση διεθνούς διάσκεψης πριν την επίτευξη συμφωνίας για ότι αφορά τις εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», Λευκωσία-Αθήνα λένε «όχι» με σαφές μήνυμα ότι απορρίπτουν τετραμερή ή πενταμερή και αλλαγή διαδικασίας στο Κυπριακό. Επίσης, επισημαίνεται ότι ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι τουρκικές θέσεις αγνοούν την Κυπριακή Δημοκρατία και προστίθεται ότι έστειλε μηνύματα με πολλούς αποδέκτες.

Η «Χαραυγή» έχει τίτλο: «Θέληση για συνεργασία με την Τουρκία, εάν τερματίσει την κατοχή και παραβιάσεις. Η εφημερίδα γράφει ότι είναι απόλυτη η στήριξη της Ελλάδος στην Κυπριακή κυβέρνηση και επισημαίνεται ότι ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι ταυτόσημες οι θέσεις των δύο κυβερνήσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ