Προσφυγή Μαρινάκη στο ΣτΕ κατά της απόφασης της ΕΛ.ΑΣ. να μην του επιστρέψει το διαβατήριό του - iefimerida.gr

Προσφυγή Μαρινάκη στο ΣτΕ κατά της απόφασης της ΕΛ.ΑΣ. να μην του επιστρέψει το διαβατήριό του

Ο Ευάγγελος Μαρινάκης/ Φωτογραφία: EUROKINISSI- LATO KLODIAN
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο Ευάγγελος Μαρινάκης, στρεφόμενος σε βάρος της απόφασης της ΕΛ.ΑΣ. (διεύθυνση διαβατηρίων) να μην του δώσει πίσω το διαβατήριο του, αν και το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά έκρινε ότι δεν πρέπει τελικά να του επιβληθούν περιοριστικοί όροι, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του στη υπόθεση του Noor1.

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, το Προεδρικό Διάταγμα που επιβάλλει την αφαίρεση του διαβατηρίου σε περίπτωση άσκησης ποινικής δίωξης για κακούργημα είναι αντίθετη στην συνταγματική αρχής της διάκρισης των εξουσιών, αλλά και στην αρχή της αναλογικότητας. Στη φαρέτρα των επιχειρημάτων του, ο Β. Μαρινάκης προσθέτει ακόμη ότι αρμόδια να επιβάλλει τέτοια μέτρα δεν είναι η εκτελεστική εξουσία αλλά η δικαιοσύνη, ενώ επιπλέον επικαλείται επαγγελματικούς λόγους που τού επιβάλλουν να ταξιδεύει στο εξωτερικό.

Η αίτηση ακύρωσης του επιχειρηματία προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 5 Φεβρουαρίου, στο Δ' τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ