«Παράθυρο» Πομπέο για άρση ορισμένων κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας -Μετά την απελευθέρωση Μπράνσον - iefimerida.gr

«Παράθυρο» Πομπέο για άρση ορισμένων κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας -Μετά την απελευθέρωση Μπράνσον

Ο Μάικ Πομπέο με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου/ Φωτογραφία: AP- Cem Ozdel
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Μάικ Πομπέο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αρθούν ορισμένες από τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ουάσινγκτον σε βάρος της Τουρκίας, μετά την απελευθέρωση του Αντριου Μπράνσον.

«Θα αποφασίσουμε σύντομα» είπε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών στους δημοσιογράφους που ταξιδεύουν μαζί του από την Αγκυρα στην Ουάσινγκτον. Ορισμένες από τις κυρώσεις συνδέονται άμεσα με την υπόθεση του Μπράνσον, καθώς είχαν επιβληθεί με αφορμή την άρνηση της Τουρκίας να τον αποφυλακίσει, σημείωσε ο Πομπέο.

«Είναι επομένως λογικό να τις άρουμε, όμως δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση και πρέπει να το συζητήσω με τον πρόεδρο», κατέληξε. Ο Πομπέο την Τετάρτη συναντήθηκε με τον Ταγίπ Ερντογάν και τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αγκυρα. Παρότι χαιρέτισε την απελευθέρωση του πάστορα, εξέφρασε την ανησυχία του για άλλους Αμερικανούς που κρατούνται στην Τουρκία, ανάμεσά τους Τουρκοαμερικανός επιστήμονα, πρώην εργαζόμενος στη NASA.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters, AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ