Φωτίου: Δόθηκαν εξηγήσεις, λύθηκαν παρεξηγήσεις στο υπουργικό συμβούλιο

Δόθηκαν διευκρινίσεις και λύθηκαν παρεξηγήσεις στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο σύμφωνα με τα όσα είπε η Θεανώ Φωτίου μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ανέφερε ότι «Ήταν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον υπουργικό συμβούλιο και δύσκολο, δύσκολη συζήτηση όπου όμως πολλές διευκρινίσεις δόθηκαν και λύθηκαν παρεξηγήσεις. Αυτό κάνει ο διάλογος.

Άσχετα από την ένταση του διαλόγου αυτό που γίνεται στο τέλος της μέρας κατανοητό είναι ότι μόνο με διάλογο, ακόμη και με τους πιο δύσκολους διαλόγους, λύνονται τα προβλήματα. Όλοι οι υπουργοί συνέβαλαν σε αυτόν τον διάλογο, μίλησαν πάρα πολλοί υπουργοί και για τα δύσκολα και για τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά μας και για το τι έχει το κάθε υπουργείο να κάνει».

«Αίσθησή μου είναι ότι κοινή συνισταμένη όλων μας, όταν φεύγαμε, ήταν ότι πρώτον το έργο της κυβέρνησης θα ολοκληρωθεί με τη συμπλήρωση της τετραετίας, τον Οκτώβριο του 2019. Η δεύτερη πολύ καλή είδηση για εμάς ήταν, όπως μας ενημέρωσε ο υπουργός Οικονομικών αλλά και ο πρωθυπουργός, ότι υποβάλαμε προϋπολογισμό της χώρας στα ευρωπαϊκά όργανα, όπως κάνει κάθε ευρωπαϊκή χώρα, για πρώτη φορά μετά από το 2012, χωρίς σε αυτόν τον προϋπολογισμό να περιλαμβάνεται η περικοπή των συντάξεων.

Αυτό είναι μία τεράστια είδηση, που όλους εμάς μας δίνει θάρρος, ότι μέχρι στιγμής προχωράμε έναν δύσκολο δρόμο, αλλά κερδίζουμε, ανακτάμε βαθμούς ανεξαρτησίας και αυτονομίας σαν χώρας. Επίσης, ότι νομοθετούμε από 1ης Νοεμβρίου, δόθηκε εντολή στα υπουργεία με ημερομηνίες και προχωρούμε όλες τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, που σημαίνει ότι το μεγάλο ποσοστό των πολιτών που είχαν αμφιβολίες αν θα τα υλοποιήσουμε τα μέτρα, θα δούνε σε λιγότερο από έναν μήνα, σχεδόν κάθε εβδομάδα στη Βουλή να νομοθετούνται τα μέτρα και θα δούμε τώρα αν όσα λέει η αντιπολίτευση τα εννοεί, αν θα ψηφίσει αυτά τα μέτρα ανακούφισης των συμπολιτών μας, που επλήγησαν από την κρίση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Θεανώ Φωτίου υπουργικό συμβούλιο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ