17 λεπτά χρειάστηκε η ΕΛ.ΑΣ. για να φτάσει στο Α.Τ. Ομονοίας -Αβοήθητοι οι αστυνομικοί σε κατάσταση πολιορκίας - iefimerida.gr

17 λεπτά χρειάστηκε η ΕΛ.ΑΣ. για να φτάσει στο Α.Τ. Ομονοίας -Αβοήθητοι οι αστυνομικοί σε κατάσταση πολιορκίας

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. / Φωτογραφία: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα αποτελέσματα της ΕΔΕ για την επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας περιμένει ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.. προκειμένου να εξακριβωθεί τι ακριβώς έγινε και οι κουκουλοφόροι κατάφεραν να κάνουν παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας, να πολιορκήσουν και να κάψουν ένα ΑΤ.

Ωστόσο από τα στοιχεία που υπάρχουν ήδη προκύπτει πως ο χρόνος αντίδρασης της αστυνομίας στην επίθεση ήταν 17 λεπτών. Τόση ώρα χρειάστηκε η πρώτη ομάδα ΔΙ.ΑΣ. για να φθάσει στο σημείο της επίθεσης. Στα 20 λεπτά ήταν η ανταπόκριση των περιπολικών της Άμεσης Δράσης.

Τι δείχνουν οι κάμερες και τα ρολόγια

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της έντυπης έκδοσης του Ελεύθερου Τύπου η καθυστέρηση ανταπόκρισης επιβεβαιώνεται από το υλικό που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας καταστήματος στη συμβολή της Γ’ Σεπτεμβρίου με την οδό Βερανζέρου. Ο χρόνος της επίθεσης καταγράφεται στις 20:23, ωστόσο το ρολόι της κάμερας πήγαινε πέντε λεπτά πίσω, με την πραγματική ώρα να είναι στις 20:28, ενώ η Ελληνική Αστυνομία έδινε ως χρόνος εκδήλωσης του περιστατικού τις 20:45. Εκείνη ήταν η ώρα διαβίβασης της πρώτης αστυνομικής δύναμης που έφθασε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας.

Παρέλασαν 70 κουκουλοφόροι και κανείς δεν τους είδε

Ενα ακόμα σημείο αστοχίας στην ασφάλεια και τη φύλαξη είναι πως καμία περιπολία δεν είδε 70 κουκουλοφόρους να κατευθύνονται από τρεις διαφορετικές διαδρομές προς το αστυνομικό τμήμα. Σύμφωνα με τις περιγραφές οι κουκουλοφόροι ήταν χωρισμένοι σε τρεις ομάδες. Μια ομάδα κρανοφόρων έστριψε προς τη οδό Βερανζέρου. Μια δεύτερη βρισκόταν στη συμβολή των οδών Βερανζέρου και Κοτοπούλη και μόλις ενώθηκε με την πρώτη, επιτέθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα. Η τρίτη ομάδα κουκουλοφόρων ήταν από την κάτω πλευρά του αστυνομικού τμήματος, την οδό Σωκράτους, η οποία και αυτή, ξεκίνησε να ρίχνει βόμβες μολότοφ.

Μάλιστα η καθυστερημένη άφιξη των αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΤ αποδεικνύεται και από την ανυπαρξία συλλήψεων και προσαγωγών, αφού κανείς δεν αντιλήφθηκε το δρομολόγιο διαφυγής των κουκουλοφόρων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΤ ΟΜΟΝΟΙΑΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ