Αργία η Μεγάλη Παρασκευή για τους Κουβανούς, μετά από μισό αιώνα - iefimerida.gr

Αργία η Μεγάλη Παρασκευή για τους Κουβανούς, μετά από μισό αιώνα

Οι Κουβανοί γιόρτασαν τη Μεγάλη Παρασκευή μετά από μισό αιώνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από μισό αιώνα οι Κουβανοί γιόρτασαν τη Μεγάλη Παρασκευή. Οι καμπάνες ηχούσαν από τις ρωμαιοκαθολικές εκκλησίες σε όλο το μήκος και το πλάτος της Αβάνας, ενώ οι ντόπιοι είχαν όλο το χρόνο να συμμετάσχουν στη μνήμη της άγιας ημέρας, καθώς είχε δοθεί επίσημη αργία από τις δουλειές τους.

Η αργία δόθηκε μετά από επιθυμία του πάπα Βενέδικτου, ο οποίος είχε πριν από λίγες ημέρες επισκεφθεί την Κούβα. ΟΙ δρόμοι στις γειτονιές ήταν ερημικότεροι απ΄ότι συνήθως, καθώς μονάχα μια εκατοστή άνθρωποι - μεταξύ των οποίων και τουρίστες - βρέθηκαν κοντά στον μεγαλύτερο καθεδρικό ναό.

Η κυβέρνηση της Κούβας στσαμάτησε τις αργίες για θρησκευτικές γιορτές μετά το 1959, χρονιά που ανέλαβε την εξουσία ο Φιδέλ Κάστρο.

Η αργία των Χριστουγέννων επανήλθε το 1998, μετά από επθυμία του πάπα Παύλου ο οποίος είχε επισκεφθεί τη χώρα, ενώ φέτος επανήλθε η αργία της Μεγάλης Παρασκευής μετά από επιθυμία του πάπα Βενέδικτου που επισκέφθηκε την Κούβα. Απομένει να αποφασίσει η κυβέρνηση του Ραούλ Κάστρο εάν η Μεγάλη Παρασκευή θα καθιερωθεί ως αργία από τώρα και στο εξής.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ-Ρόιτερς)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ