Τούρκος αξιωματούχος στο CNN: Τον Κασόγκι τον δολοφόνησαν και τον έκοψαν κομματάκια - iefimerida.gr

Τούρκος αξιωματούχος στο CNN: Τον Κασόγκι τον δολοφόνησαν και τον έκοψαν κομματάκια

Προξενείο της Σαουδικής Αραβίας (Φωτογραφία: AP Photo/Emrah Gurel)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε κομμάτια κόπηκε το σώμα του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο, ο οποίος μίλησε στο CNN.

Η δήλωση, εκδοχή που είχαν παρουσιάσει πριν από τις έρευνες στο προξενείο οι New York Times, έρχεται μετά την έρευνα των τουρκικών αρχών στο προξενείο, όπου και φέρεται να έχουν βρεθεί στοιχεία.

Κάποιες ουσίες που αναζητούσε η αστυνομία εξαφανίστηκαν είπε ο Τούρκος πρόεδρος: «Αναζητούνται πολλά πράγματα όπως τοξικά υλικά και τα υλικά αυτά αφαιρέθηκαν καθώς βάφτηκαν με μπογιά».

Νωρίτερα ομάδα Τούρκων ιατροδικαστών και εμπειρογνωμόνων ερεύνησε επί εννέα ώρες τους χώρους του προξενείου αναζητώντας στοιχεία και δείγματα DNA που θα μπορούσαν να ρίξουν φως στη μυστηριώδη εξαφάνιση του Κασόγκι, που η Άγκυρα θεωρεί ότι δολοφονήθηκε από ομάδα εκτελεστών μέσα στο κτίριο της διπλωματικής αποστολής του Ριάντ στην Κωνσταντινούπολη.

Τις υποψίες ότι οι Σαουδάραβες μπορεί να κατέστρεψαν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία ενίσχυσε και η εμφάνιση δύο γυναικών και ενός άνδρα που μετέφεραν σύνεργα καθαρισμού από την κύρια είσοδο του προξενείου.

Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν ιδιωτικά ότι ο Κασόγκι σκοτώθηκε στο προξενείο στις 2 Οκτωβρίου, αφού έφτασε για να βρει έγγραφα που θα του επέτρεπαν να παντρευτεί την τουρκική αρραβωνιαστικιά του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΖΑΜΑΛ ΚΑΣΟΓΚΙ Σαουδική Αραβία CNN
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ