Εφυγε από την Κωνσταντινούπολη ο Σαουδάραβας πρόξενος -Πριν από την έρευνα στην κατοικία του

Ο γενικός πρόξενος της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη αναχώρησε για το Ριάντ την Τρίτη, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες των τουρκικών αρχών για την υπόθεση του εξαφανισμένου δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Ο Μοχάμαντ αλ Οτάιμπι έφυγε από την Τουρκία λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η έρευνα της τουρκικής αστυνομίας στην προξενική κατοικία. Από το απόγευμα της Δευτέρας, Τούρκοι αστυνομικοί κάνουν έρευνα στο κτίριο του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας, στο οποίο μπήκε ο Κασόγκι πριν από την εξαφάνισή του.

Πέρα από την προξενική κατοικία, θα ερευνηθούν και τα οχήματα του προξενείου. Αν κριθεί αναγκαίο, θα ανακριθούν και αξιωματούχοι του, δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Είναι ευθύνη του γραφείου του επικεφαλής εισαγγελέα να αποφασίσει ποιον θα ανακρίνει ή τι ερωτήσεις θα κάνει… Οι εισαγγελείς μπορεί να ζητήσουν τη μαρτυρία [οποιουδήποτε Σαουδάραβα αξιωματούχου στο προξενείο] αν χρειαστεί», τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Στο μεταξύ, ο Αμερικανός ομόλογός του, Μάικ Πομπέο, συναντήθηκε με τον βασιλιά και τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας, για να συζητήσει την υπόθεση του Κασόγκι. Ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι ο Πομπέο θα μεταφέρει στην Αγκυρα πληροφορίες για το ζήτημα.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters, Anadolu, AFP

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ