Εφυγε από την Κωνσταντινούπολη ο Σαουδάραβας πρόξενος -Πριν από την έρευνα στην κατοικία του - iefimerida.gr

Εφυγε από την Κωνσταντινούπολη ο Σαουδάραβας πρόξενος -Πριν από την έρευνα στην κατοικία του

Ο Σαουδάραβας πρόξενος έφυγε από την Κωνσταντινούπολη/ Φωτογραφία: AP- Emrah Gurel
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο γενικός πρόξενος της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη αναχώρησε για το Ριάντ την Τρίτη, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες των τουρκικών αρχών για την υπόθεση του εξαφανισμένου δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Ο Μοχάμαντ αλ Οτάιμπι έφυγε από την Τουρκία λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η έρευνα της τουρκικής αστυνομίας στην προξενική κατοικία. Από το απόγευμα της Δευτέρας, Τούρκοι αστυνομικοί κάνουν έρευνα στο κτίριο του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας, στο οποίο μπήκε ο Κασόγκι πριν από την εξαφάνισή του.

Πέρα από την προξενική κατοικία, θα ερευνηθούν και τα οχήματα του προξενείου. Αν κριθεί αναγκαίο, θα ανακριθούν και αξιωματούχοι του, δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Είναι ευθύνη του γραφείου του επικεφαλής εισαγγελέα να αποφασίσει ποιον θα ανακρίνει ή τι ερωτήσεις θα κάνει… Οι εισαγγελείς μπορεί να ζητήσουν τη μαρτυρία [οποιουδήποτε Σαουδάραβα αξιωματούχου στο προξενείο] αν χρειαστεί», τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Στο μεταξύ, ο Αμερικανός ομόλογός του, Μάικ Πομπέο, συναντήθηκε με τον βασιλιά και τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας, για να συζητήσει την υπόθεση του Κασόγκι. Ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι ο Πομπέο θα μεταφέρει στην Αγκυρα πληροφορίες για το ζήτημα.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters, Anadolu, AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ