Η Ελληνίδα του Τζέιμς Μποντ προτιμάει να είναι σερβιτόρα, παρά να γυρίσει Ελλάδα

Η 24χρονη Τόνια Σωτηροπούλου, που πρωτογνωρίσαμε από τα κοσμικά ως σύντροφο του Ορφέα Αυγουστίδη, κατάφερε το αδύνατον. Να βρεθεί δηλαδή –κυριολεκτικά από το πουθενά- πρωταγωνίστρια, δίπλα στον Ντάνιελ Κρεγκ στο Skyfall, την επόμενη ταινία του Τζειμς Μποντ.

Κανείς δεν αμφιβάλει πως η Τόνια Σωτηροπούλου είναι μια πολύ ωραία γυναίκα, πρότυπο Μεσογειακής ομορφιάς. Κάτι που διαπιστώσαμε από τον μικρό και σχετικά αμίλητό της ρόλο, στο Ψυχραιμία του Νίκου Περράκη. Αν και περισσότερο γνωστή έγινε, το ίδιο διάστημα, ως η τότε σύντροφος του Ορφέα Αυγουστάκη.

Από τότε μέχρι πριν λίγες μέρες, όταν και ανακοινώθηκε επίσημα (τόσο από εκείνη μέσω του τουίτερ της, όσο και από τους παραγωγούς του Μποντ) ότι θα είναι το νέο κορίτσι του Μποντ, η αλήθεια είναι ότι είχαμε χάσει τα ίχνη της, σχεδόν ξεχάσει την ύπαρξη της.

Με την εξαίρεση τον περασμένο Ιανουάριο, όταν και ήρθε στιγμιαία στην επικαιρότητα μέσω μιας λίστας (από τις δεκάδες) του imdb.com, που την έφερνε στην 4η θέση των πιο εξωτικών ηθοποιών του κόσμου. Αρκετές θέσεις πάνω από την Αντζελίνα Τζολί.

Τότε ήταν που έδωσε για πρώτη φορά και 1-2 συνεντεύξεις, στα πλαίσια των οποίων μάθαμε κάτι παραπάνω για εκείνη από ότι συνήθως γράφτηκε τις προηγούμενες μέρες στο διαδίκτυο.

Όπως πχ. ότι ξεκίνησε ως μαθήτρια του Γιώργου Κιμούλη «Ημουν στη σχολή του Γιώργου Κιμούλη αλλά δεν την τελείωσα... Είχα ξεκινήσει ήδη να δουλεύω και στην Ελλάδα γενικά, δεν έχει κάποια σημασία αν θα τελειώσεις τη σχολή εκτός αν είναι το Εθνικό θέατρο που έχει κάποιο διαφορετικό credit».

'Η ότι αποφάσισε σχετικά νωρίς να εγκαταλείψει την Ελλάδα: «Έφυγα στα 20 μου από την Ελλάδα. Ήθελα να ασχοληθώ με τον κινηματογράφο εξολοκλήρου και αρχικά πήγα στο Βερολίνο για έξι μήνες, γιατί μου άρεσε πάρα πολύ σαν πόλη και ήθελα να μάθω γερμανικά. Μετά ταξίδεψα στο Λονδίνο, για κάποιες μέρες για να βρω ατζέντη και για να εκπαιδευτώ στο να δουλεύω πάνω σε μια ξένη γλώσσα γιατί είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από το να δουλεύεις στη μητρική σου γλώσσα. Βρήκα τελικά ατζέντη, μετακόμισα στο Λονδίνο κι έκτοτε είμαι εδώ τα τελευταία 3,5 χρόνια».



Τα τελευταία αυτά 4 χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για την Τόνια Σωτηροπούλου. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως χρειάστηκε να αλλάξει τρία πρακτορεία μέχρι να καταλήξει σε αυτό που έχει τώρα, ένα από τα καλύτερα της Μεγάλης Βρετανίας. «Δούλεψα πολύ με την προφορά μου, έκανα δύο χρόνια coaching, έκανα μαθήματα υποκριτικής και σωματικό θέατρο για να μπορώ να ανταπεξέλθω. Η αναλογία της δουλειάς εδώ, είναι 1 στις 13 οντισιόν, αν είσαι καλός ηθοποιός».

Ουσιαστικά η πρώτη της μεγάλη δουλειά είναι μια καλτ ταινία ονόματι Berberian Sound Studio που έκανε μαζί με τον Toby Jones. Όχι αυτό ακριβώς που θα έλεγες project μαζικής, πάντως μια καλή αρχή.

Στην Ελλάδα επιστρέφει 2-3 φορές το χρόνο για να δει τους φίλους και την οικογένειά της, αλλά πλέον αισθάνεται ως σπίτι της το Λονδίνο. Ενώ συγκεκριμένα έχει δηλώσει (σε ανύποπτο χρόνο)
«Δεν θα επέστρεφα στην Ελλάδα ιδίως για να δουλέψω, Προτιμώ να είμαι στην Αγγλία και να δουλέψω σαν σερβιτόρα απ' το να έρθω στην Ελλάδα και να κάνω το οτιδήποτε».

Όπως όλα δείχνουν η Τόνια, αν χειριστεί την δημοσιότητα που θα της προκύψει μέσω Μποντ με τον σωστό τρόπο, δεν θα χρειαστεί να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Τα γυρίσματα του Skyfall έχουν ξεκινήσει από τον Οκτώβριο και η Τόνια θα κάνει τα δικά της γυρίσματα στις 22 Απριλίου στην Τουρκία. Ενώ έχει ήδη βγει και δηλώσει πόσο περήφανη αισθάνεται που μπορεί να διαφημίσει με τον τρόπο αυτό την Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ