fbpx Μαλακή ομελέτα με πρασινάδα | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE
ΟΤΑΝ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑΣΕΙ

Μαλακή ομελέτα με πρασινάδα

Από το βιβλίο A Modern Way to Cook της Anna Jones. Φωτογραφία: Matt Russell
21|10|2018 | 13:43
Από το βιβλίο A Modern Way to Cook της Anna Jones. Φωτογραφία: Matt Russell

Όταν το ψυγείο είναι άδειο ή έχουν περισσέψει βότανα.

Για 2 άτομα:

  • 4 αυγά
  • ​χούφτα πρασινάδα ή σπανάκι
  • ψιλοκομμένα βότανα (π.χ. μέντα, μαϊντανός, άνηθος, τσάιβ, εστραγκόν, βασιλικός)
  • 1 κ.σ. φέτα/ρικότα/κατσικίσιο τυρί
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • βούτυρο ή ελαιόλαδο για το τηγάνι

Φωτογραφία: Matt Russell.

Εκτέλεση:

  • Για τη γέμιση, σε ένα μπολ, ανακατέψτε την πρασινάδα (ή σπανάκι) με το λεμόνι και το τυρί.
  • Σε άλλο μπολ, σπάστε τα αυγά και χτυπήστε τα με μια πρέζα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Ρίξτε τα ψιλοκομμένα βότανα και ανακατέψτε ελαφρά.
  • Βάλτε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέστε το βούτυρο. Όταν το βούτυρο αρχίσει να κάνει φουσκάλες (κουνήστε το τηγάνι για να πάει παντού), ρίξτε τα αυγά και μην τα πειράξετε για 20'' μέχρι να αρχίσουν να πήζουν. Σηκώστε λίγο την άκρη της ομελέτας για να χυθεί κι άλλο αυγό στον πάτο. Επαναλάβετε 5-6 φορές.
  • Αφήστε την ομελέτα να ψηθεί (1-2').
  • Πάνω στη μισή ομελέτα απλώστε τη γέμιση και σκεπάστε με την άλλη μισή. Αφήστε να ψηθεί για άλλα 30'' (πρέπει να να είναι μαλακή αλλά όχι νερουλή).
  • Σερβίρετε με μια χούφτα ρόκα ή κάποια άλλη σαλάτα.

Η συνταγή είναι από το βιβλίο A Modern Way to Cook της Anna Jones. Η ίδια μας δίνει έναν βασικό μπούσουλα για ομελέτες με λαχανικά:

Μαλακή ομελέτα με πρασινάδα | iefimerida.gr 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ