Εξασθενεί το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία λόγω Brexit και εμπορικής διαμάχης - iefimerida.gr

Εξασθενεί το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία λόγω Brexit και εμπορικής διαμάχης

Eξασθενεί το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία/Φωτογραφία: Pixabay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εμπορική διαμάχη και οι φόβοι για σκληρό brexit εξασθενούν την γερμανική οικονομία.

Περισσότερο από το αναμενόμενο επιδεινώθηκε τον Οκτώβριο ο δείκτης επενδυτικού κλίματος στη Γερμανία, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποίησε σήμερα το ινστιτούτο ZEW, καθώς οι ανησυχίες για την κλιμακούμενη εμπορική διαμάχη μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας και οι φόβοι για ένα ‘σκληρό Brexit’ σκιάζουν τις προοπτικές της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας.

Ο δείκτης επενδυτικού κλίματος διαμορφώθηκε τον Οκτώβριο στις -24,7 μονάδες από τις -10,6 μονάδες τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία του ινστιτούτου ZEW. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να διαμορφωθεί στις -12,0 μονάδες.

«Οι προσδοκίες για την γερμανική οικονομία εξασθενούν πάνω από όλα λόγω της κλιμακούμενης εμπορικής διαμάχης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας», δήλωσε ο Άχιμ Βάμπαχ, ερευνητής του ZEW. «Μια περαιτέρω αρνητική επίδραση στις προσδοκίες για την οικονομία και τις εξαγωγές είναι ο κίνδυνος ενός ‘σκληρού Brexit’, που καθίσταται ολοένα και πιο πιθανό».

Ο δείκτης των τρεχουσών συνθηκών μειώθηκε στις 70,1 μονάδες από τις 76,0 τον περασμένο μήνα. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να διαμορφωθεί στις 74,5.

Ο Βάμπαχ κατέδειξε την πολιτική αβεβαιότητα στο εσωτερικό της χώρας ως έναν ακόμα παράγοντα για την αύξηση της απαισιοδοξίας μεταξύ των Γερμανών επενδυτών.

«Η κατάσταση στον κυβερνώντα συνασπισμό στο Βερολίνο θεωρείται ότι έχει γίνει πιο ασταθής, το οποίο επίσης βαρύνει το οικονομικό κλίμα», δήλωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ZEW Γερμανία Οικονομία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ