Eurobank: Συμφωνία για πώληση χαρτοφυλακίου κόκκινων καταναλωτικών δανείων - iefimerida.gr

Eurobank: Συμφωνία για πώληση χαρτοφυλακίου κόκκινων καταναλωτικών δανείων

Κατάστημα της Eurobank/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συμφωνία µε την κοινοπραξία των εταιρειών B2Holding ASA και Waterfall Asset Management υπέγραψε η Τράπεζα Eurobank Ergasias ΑΕ για την πώληση µη εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων χωρίς εξασφαλίσεις.

Το συνολικό οφειλόμενο κεφάλαιο είναι ύψους 1,1 δισ. ευρώ (από τα οποία περίπου 1 δισ. ευρώ εμφανίζονται στον ισολογισμό της Τράπεζας) και η συνολική απαίτηση εκ των παρεπόμενων δικαιωμάτων 2 δισ. ευρώ.

Οπως ανακοινώθηκε από την τράπεζα τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου θα συνεχίσει η κατά 100% θυγατρική της Eurobank, Financial Planning Services S.A (FPS) η οποία έχει λάβει άδεια διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις. Αυτό θα γίνεται συνδυαστικά με την επίσης αδειοδοτημένη εταιρεία διαχείρισης B2Kapital A.E.

Η πώληση αποτελεί μέρος του πλάνου της Eurobank για τη μείωση των NPEs το 2018 και θα ολοκληρωθεί εντός του 4ουτριμήνου του 2018.

Το τίμημα ανέρχεται περίπου σε 6% σε όρους συνολικού οφειλόμενου κεφαλαίου. Η πώληση είναι ουδέτερη για την Τράπεζα τόσο σε όρους χρηματοοικονομικού αποτελέσματος όσο και επίπτωσης στα εποπτικά της κεφάλαια.

Σύμβουλοι της Eurobank ήταν η BlackRock και η Δικηγορική Εταιρεία Α.Σ. Παπαδημητρίου και Συνεργάτες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Eurobank κόκκινα δάνεια πώληση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ