Οι Αυστριακοί δεν θέλουν να επενδύσουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Οι Αυστριακοί δεν θέλουν να επενδύσουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα

Οι Αυστριακοί δεν θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προτιμούν 13 άλλες χώρες της Ευρώπης για να στήσουν τις επιχειρήσεις τους οι ισχυροί οικονομικοί παράγοντες της Αυστρίας, σύμφωνα με μεγάλη έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό του υπουργείου Οικονομίας. Η Ελλάδα είναι η τελευταία τους επιλογή!

Στη βαθμολογική κλίμακα της έρευνας (από 1 έως 4, με άριστα το 1) η Ελλάδα βαθμολογείται με 3,7, ενώ πιο ελκυστική χώρα αναδείχτηκε η Γερμανία με 1,4 (ανταγωνιστικές ήταν επίσης οι Σουηδία 1,5, Ελβετία 1,8, Ολλανδία 1,8 και Αυστρία 1,9).

Σημαντικό ρόλο στην αξιολόγηση, στην οποία συμμετείχαν 300 διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων από 14 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, είχαν τα ενεργειακά δίκτυα (σε ποσοστό 74%), το καλά εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό (71%), η εξειδίκευση των εργαζομένων (65%),τα δίκτυα επικοινωνίας και δεδομένων, τα περιβαλλοντικά και εκπαιδευτικά πρότυπα, και οι επιδοτήσεις στην έρευνα.

Αντιθέτως μικρότερο -του αναμενόμενου- ρόλο έπαιξαν το εργασιακό κόστος (24%) ο φόρος επιχειρήσεων (23%) ενώ λίγη σημασία είχε τελικά η πολιτική και η οικονομική σταθερότητα μιας χώρας ή η ποιότητα ζωής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ