Καραμανλής: Η κυβέρνηση θα «χάριζε» το «Ελ. Βενιζέλος» χωρίς την παρέμβαση της Κομισιόν - iefimerida.gr

Καραμανλής: Η κυβέρνηση θα «χάριζε» το «Ελ. Βενιζέλος» χωρίς την παρέμβαση της Κομισιόν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ερώτηση σχετική με την παράταση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών με τίμημα υπερδιπλάσιο από αυτό που είχε αρχικά συμφωνήσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ύστερα από παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατέθεσε στη Βουλή ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, από κοινού με τον αναπληρωτή τομεάρχη Υποδομών Χρήστο Μπουκώρο.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον Σεπτέμβριο του 2017 υπέγραψε την παράταση για 20 έτη της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών με αντίτιμο 483 εκ. ευρώ συν Φ.Π.Α. Την ανακοίνωσε, μάλιστα πανηγυρικά», δήλωσε ο κ. Καραμανλής προσθέτοντας ότι «στη συνέχεια παρενέβη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία διαφώνησε καθώς ουσιαστικά η επέκταση της παραχώρησης ισοδυναμούσε με απευθείας ανάθεση. Τελικά, η παράταση της παραχώρησης επαναπροκηρύχθηκε και ανακοινώθηκε νέα συμφωνία με αντίτιμο δυόμισι φορές μεγαλύτερο από το αρχικό, δηλαδή 1 δισ. 115 εκ. ευρώ συν Φ.Π.Α.!».

Σύμφωνα με τον τομεάρχη Υποδομών της ΝΔ, «αποδεικνύεται, λοιπόν, από τις επίσημες ανακοινώσεις της ίδιας της κυβέρνησης, ότι είχαν παραχωρήσει το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, σε μικρότερη από τη μισή πραγματική του αξία. Με λίγα λόγια, δηλαδή, αποφάσισαν σχεδόν να χαρίσουν το Ελευθέριος Βενιζέλος για 20 χρόνια, αλλά ένα χρόνο μετά, ύστερα από την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το αντίτιμο τελικά υπερδιπλασιάστηκε. Προφανώς έχουμε να κάνουμε με άλλη μία δήθεν “υπερήφανη” διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ