Πρωτάκουστο: Προσπαθούν να πιάσουν μια τίγρη με δόλωμα ένα άρωμα του... Calvin Klein - iefimerida.gr

Πρωτάκουστο: Προσπαθούν να πιάσουν μια τίγρη με δόλωμα ένα άρωμα του... Calvin Klein

Με την βοήθεια ενός αρώματος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι αξιωματούχοι της Ινδίας ελπίζουν να παγιδεύσουν μία τίγρη που τρώει ανθρώπους και τα δύο μικρά παιδιά της, με μια μοναδική στρατηγική: χρησιμοποιώντας το άρωμα Obsession for Men του Calvin Klein ως δόλωμα!

Η τίγρης, η οποία είναι γνωστή ως Τ-1 και τα σχεδόν ενός έτους παιδιά της, περιφέρονται σε μια έκταση 134 στρεμμάτων και έχουν τρομοκρατήσει χιλιάδες αγρότες και χωρικούς. Μπορεί να έχουν σκοτώσει ήδη 13 άτομα στη δυτική πολιτεία της Μαχαράστρα, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Ινδίας.

Η τίγρης έχει φάει ήδη 13 άτομα, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Ινδίας



Οι αξιωματούχοι χρησιμοποίησαν κατσίκες και άλογα ως δόλωμα, κινητοποίησαν ένοπλες αστυνομικές περιπολίες, άρχισαν να κάνουν 24ωρη επιτήρηση και εγκατέστησαν πολλές κάμερες, αλλά απέτυχαν να πιάσουν τα άγρια ζώα, σύμφωνα με το BBC. Τώρα, οι αξιωματούχοι έχουν αγοράσει πολλά μπουκάλια αρώματος «Obsession for Men», αναφέρει το BBC. Το συγκεκριμένο άρωμα έχει ήδη αποδειχθεί ότι είναι εξαιρετικά δελεαστικό για τα τζάγκουαρ.

Οι επιστήμονες του ζωολογικού κήπου του Μπρονξ ανακάλυψαν πως τα τζάγκουαρ – και κάποια άλλα μεγάλα αιλουροειδή- έδειξαν ενδιαφέρον για το « Obsession for Men», ένα άρωμα που περιέχει μια φερομόνη που ονομάζεται κιετόνη και προέρχεται από το άρωμα των αδένων της μοσχογάλης.

Το άρωμα «Obsession for Men» του Calvin Klein


«Μας έχουν πει πως το άρωμα μπορεί να λειτουργήσει ως ένα καλό δόλωμα για την τίγρη. Έτσι θα ψεκάσουμε με αυτό τα δέντρα και το έδαφος και θα δούμε τι θα συμβεί» ανέφερε ο υπουργός Άγριας Ζωής της Ινδίας, Σουνίλ Λιμάγιε, στο BBC.

Μάλιστα, σύμφωνα με το NPR, ένας Ινδός κτηνίατρος παγίδεψε με επιτυχία μια λεοπάρδαλη και έναν τίγρη χρησιμοποιώντας το άρωμα αυτό.

Οι ακτιβιστές ζώων ασκούν πιέσεις για τη σωτηρία των τίγρεων και κάλεσαν τους αξιωματούχους να τις παγιδεύσουν και όχι να τις σκοτώσουν». «Δεν σκοπεύουμε να την σκοτώσουμε. Αλλά όλα θα εξαρτηθούν από τις περιστάσεις. Αν μας επιτεθεί, θα πρέπει να πυροβολήσουμε» δήλωσε ένας τοπικός υπάλληλος άγριας ζωής στο BBC.

Φωτογραφία: AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τίγρης ινδία Άρωμα Calvin Klein Obsession for Men
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ