Αυγενάκης (ΝΔ): Επένδυση στη νέα γενιά για την Ελλάδα του αύριο - iefimerida.gr

Αυγενάκης (ΝΔ): Επένδυση στη νέα γενιά για την Ελλάδα του αύριο

Ο γρ. της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης  ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι πολιτικές τη Νέας Δημοκρατίας απευθύνονται στη νέα γενιά και οι θέσεις απασχόλησης, οι οποίες θέλουμε να δημιουργήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, απευθύνονται πρωτίστως στη νέα γενιά.

Αυτό τόνισε ο γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης σε διαδοχικές συναντήσεις που είχε με νέους στο Καστέλι και στο Γάζι του νομού Ηρακλείου, στο πλαίσιο των συναντήσεων με τη νέα γενιά, που με πρωτοβουλία του πραγματοποιούν στελέχη του κόμματος σε όλη την Ελλάδα με στόχο να επιτευχθεί ανοιχτή συζήτηση, χωρίς πρωτόκολλα, για την επικαιρότητα, το μέλλον των νέων, αλλά και το πως φαντάζονται οι ίδιοι τη δική τους συμμετοχή στα κοινά.

Ο κ. Αυγενάκης μίλησε για τις τολμηρές αλλαγές που θέλει να κάνει η Νέα Δημοκρατία στην εκπαίδευση, ξεκινώντας από το σχολείο και καταλήγοντας μετά στα πανεπιστήμια, αλλαγές στη δια βίου μάθηση και στην κατάρτιση, έτσι ώστε η νέα γενιά όπως ανέφερε να προσαρμόζεται συνέχεια στις ανάγκες μίας αγοράς εργασίας που μεταβάλλεται συνέχεια.

«Η εξοικείωση της χώρας και η δυνατότητά της να κάνει το νέο, μεγάλο ψηφιακό άλμα, έτσι ώστε να είναι προσαρμοσμένη και να παρακολουθεί από κοντά τις τεράστιες τεχνολογικές εξελίξεις, απευθύνονται πρωτίστως στη νέα γενιά... Για μας η επένδυση στη νέα γενιά αποτελεί την πιο σημαντική προϋπόθεση για την οικοδόμηση της Ελλάδας του αύριο που οραματιζόμαστε.
Άλλωστε, είναι ο βασικός πυλώνας του νέου εξωστρεφούς παραγωγικού μοντέλου που έχει ανάγκη η χώρα για να ξεφύγει από το τέλμα. Μια Ελλάδα, που δεν επενδύει στη νέα γενιά, δεν έχει μέλλον», τόνισε μεταξύ άλλων ο Λευτέρης.

Ζητούμενο επίσης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες, ώστε να αξιοποιηθούν οι ικανότητές των νέων, είπε ο κ. Αυγενάκης ώστε: «...να διοχετεύσετε τη δημιουργικότητά σας και τις ιδέες σας, να σταματήσει η διαρροή ανθρώπινου κεφαλαίου στο εξωτερικό και να ξεκινήσει ο επαναπατρισμός όσων έχουν φύγει», καλώντας τους νέους «να πιάσουν τον ταύρο από τα κέρατα» στηριζόμενοι και αγωνιζόμενοι «πάνω στην αξιοκρατία, την εργατικότητα, την ασφάλεια, τη δικαιοσύνη και τις ίσες ευκαιρίες για όλους».


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λευτέρης Αυγενάκης ΝΔ νεολαία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ