Κέιτ, Μέγκαν, Ευγενία: Συνέκριναν τα νυφικά τους, έκπληξη το αποτέλεσμα [εικόνες] - iefimerida.gr

Κέιτ, Μέγκαν, Ευγενία: Συνέκριναν τα νυφικά τους, έκπληξη το αποτέλεσμα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πριγκίπισσα Ευγενία έφτασε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο Γουίνσδορ με ένα εκπληκτικό νυφικό των Βρετανών σχεδιαστών Peter Pilotto και Christopher De Vos.

Το φόρεμα είχε ένα βαθύ ντεκολτέ, μακριά μανίκια, μια δραματική ουρά και ένα χαμηλό κόψιμο στην πλάτη, ειδικά σχεδιασμένο για την νύφη από τους Pilotto και De Vos.

Ενα πραγματικά πριγκιπικό νυφικό

Η πριγκίπισσα Ευγενία παρέλειψε να φορέσει πέπλο, σε μια αδιαμφισβήτητα μοντέρνα κίνηση (για πριγκιπικό γάμο της βρετανικής βασιλικής οικογένειας μιλάμε), προκειμένου να επιδείξει την εκπληκτική τιάρα και τη νέα, αδυνατισμένη φιγούρα της. Αλλά και τα σημάδια από την εγχείριση για σκολίωση που είχε κάνει, σε μια αδιαμφισβήτητη κίνηση στήριξης των γυναικών προκειμένου να αγαπήσουν το σώμα τους έτσι απλά όπως είναι.

Όπως και το νυφικό της Σάρα Μπάρτον του οίκου Alexander McQueen για τον γάμο της Κέιτ Μίντλετον το 2011, το φόρεμα της Ευγενίας είχε τονισμένη στενή μέση, περίτεχνο σχέδιο και βαριά κεντήματα για να προσθέτει δράμα και οπτικό ενδιαφέρον στην εξαιρετικά μακριά ουρά.

Ευγενία, Μέγκαν, Κέιτ

Σε σύγκριση με το μίνιμαλ νυφικό Givenchy της Μέγκαν Μαρκλ, το φόρεμα της Ευγενίας έδειχνε πιο κλασικό. Αυτό της Μέγκαν ήταν ματ μεταξωτό, με ανοιχτή λαιμόκοψη, μανίκια μήκους τριών τετάρτων και ταίριαζε απόλυτα στο σώμα της νύφης. Το νυφικό δεν είχε καθόλου κεντήματα, δαντέλες. Τα πάντα είχαν επικεντρωθεί στη γραμμή του και στην κομψότητα που απέπνεε. Το φόρεμα της Ευγενίας, από την άλλη πλευρά, είχε να κάνει με εξαιρετικές λεπτομέρειες.

Κέιτ, Μέγκαν, Ευγενία

Σύμφωνα με το παλάτι, το νυφικό της Ευγενίας δημιουργήθηκε ανά στρώματα, από τον κορσέ μέχρι την πολυπλοκότητα του μεσοφορέματος και της πλισέ φούστας. Η λαιμόκοψη που αγκαλιάζει τους ώμους, βυθίζεται τελικά σε ένα μεγάλο κόψιμο στην πλάτη.

Το μεταξωτό ζακάρ ύφασμα σχεδιάστηκε από τους Pilotto και De Vos για να απεικονίσει σκηνές από: «το γαϊδουράγκαθο της Σκωτίας, την αγάπη του ζευγαριού για το Μπαλμόραλ, ένα τριφύλλι για την Ιρλανδία, ωδή για την καταγωγή της οικογένειας Φέργκιουσον, το ρόδο του Γιορκ και κισσό για το σπίτι του ζευγαριού». Και οι δύο γυναίκες που παντρεύτηκαν φέτος, η Μέγκαν και η Ευγενία, έχουν κάνει μια παρόμοια επιλογή στην λαιμόκοψη, δεδομένου ότι και η δούκισσα του Σάσεξ επέλεξε ανοιχτό ντεκολτέ. Το νυφικό όμως της Ευγενίας, παραπέμπει στο μεγάλο V του νυφικού της μητέρας της στον γάμο της με τον πρίγκιπα Άντριου, αλλά η επιλογή της να μην φορέσει πέπλο ήταν τελείως δική της.

Η Σάρα Φέργκιουσον και ο πρίγκιπας Αντριου, στο γάμο τους

Η Μέγκαν αντιθέτως φόρεσε ένα μακρύ πέπλο, κεντημένο με τα 50 λουλούδια της βρετανικής κοινοπολιτείας. Η αναπαράσταση των ανθών στο πέπλο της Μέγκαν είναι παρόμοια με τα άνθη σε ολόκληρο το νυφικό της Ευγενίας.

Το τεράστιο πέπλο της Μέγκαν Μαρκλ είχε πάνω του κεντημένα 50 διαφορετικά λουλούδια

Κι ενώ τόσο η δούκισσα του Σάσσεξ όσο και η Ευγενία ακολούθησαν μοντέρνο στυλ στα νυφικά τους και έκαναν τους γάμους τους στον ίδιο χώρο (η Ευγενία και ο Τζακ καθυστέρησαν την ημερομηνία του γάμου τους για να παντρευτεί πρώτα στον ίδιο χώρο ο πρίγκιπας Χάρι με την Μέγκαν καθώς είναι πιο μπροστά στην διαδοχή του θρόνου), οι δύο νύφες δεν θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικές στο στυλ τους.

Η νυφικό της Ευγενίας είναι πολύ πιο συγκρίσιμο με εκείνο της Κέιτ Μίντλετον όσον αφορά στις λεπτομέρειες και στο συνολικό δραματικό του ύφος.

Το νυφικό της Κέιτ ήταν η επιτομή της κομψότητας

Κι ενώ η Μέγκαν ήταν απολύτως εκπληκτική και η Κέιτ η επιτομή της κομψότητας και του κλασικού, οι ανατροπές της Ευγενίας στην βασιλική γαμήλια παράδοση, οι καινοτόμες λεπτομέρειες στο σχεδιασμό του φορέματός της, η ένταξη των σμαραγδιών στα κοσμήματα και η καινοτόμος επιλογή του υφάσματος, κάνουν το νυφικό της στυλ το πιο προοδευτικό και των τριών. Και σίγουρα η επιλογή της να μην φορέσει πέπλο προσθέτει πόντους στην ίδια κατεύθυνση.

Κέιτ και Μέγκαν τυλιγμένες στα πέπλα τους, η Ευγενία χωρίς...

Φωτογραφίες: AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ