Σάλος στη Νάπολη με ελληνικά φακελάκια ζάχαρης -Με «γεύση» μαφίας - iefimerida.gr

Σάλος στη Νάπολη με ελληνικά φακελάκια ζάχαρης -Με «γεύση» μαφίας

Τα φακελάκια ζάχαρης που προκάλεσαν αντιδράσεις/ Φωτογραφία: ΑΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έντονη αντίδραση της ελληνικής κοινότητας της Νάπολης προκάλεσαν φακελάκια με ζάχαρη, ελληνικής εταιρείας, που κυκλοφόρησαν στην πόλη.

Σε καταστήματα εστίασης κυκλοφόρησαν μικρές συσκευασίες ζάχαρης με τον Μάρλον Μπράντο ως «Νονό», ένα πιστόλι, τον Ντιέγκο Μαραντόνα, και με τη φράση «ζην επικινδύνως». Ναπολιτάνοι θεώρησαν ότι όλα αυτά προσβάλλουν την πραγματική εικόνα της πόλης τους και αντέδρασαν.

«Η κοινότητα που εκπροσωπεί τους Έλληνες κατοίκους στη Νάπολη και ολόκληρη την Καμπανία καταδικάζει απερίφραστα την διαφημιστική εκστρατεία της ελληνικής εταιρείας Coffeeland Ltd, που είναι καρπός των ξεπερασμένων στερεότυπων που κηλιδώνουν το όνομα της Νάπολης και των κατοίκων της», σχολίασε η Ελληνική Κοινότητα της Νάπολης και της Καμπανίας.

«Είμαστε ευτυχείς που ο γενικός διευθυντής της Coffeeland Ltd Σταύρος Γιαϊτζάκης ζήτησε αμέσως συγγνώμη για το λάθος που διαπράχθηκε και διέταξε αμέσως τη διακοπή της διαφημιστικής εκστρατείας και της διανομής των συσκευασιών», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

«Μας θλίβει ωστόσο το γεγονός, πως εν είδει αντίδρασης, ορισμένοι Ναπολιτάνοι συμπολίτες μας εξετράπησαν στη διάρκεια των τελευταίων ημερών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και ξεστόμισαν προσβολές κατά της Ελλάδας και του λαού της. Ως ελληνική κοινότητα της Νάπολης και της Καμπανίας καταδικάζουμε αυτή τη στάση, που δεν ανταποκρίνεται στο πνεύμα αδελφοσύνης που πάντοτε χαρακτήριζε τις σχέσεις ανάμεσα στον λαό της Νάπολης και τον αντίστοιχο ελληνικό», σημειώνει η ελληνική κοινότητα, που πρότεινε στον επιχειρηματία να βάλει στη συσκευασία την εικόνα του Βεζούβιου, του πολιούχου της πόλης Σαν Τζενάρο και τη φράση «Αγάπη με την πρώτη ματιά», ενώ τον προσκάλεσαν να επισκεφθεί τη Νάπολη.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ζάχαρη Νάπολη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ