Ο Τάσος Θεοδωρόπουλος προβλέπει της Διαμαντοπούλου το κάγκελο - iefimerida.gr

Ο Τάσος Θεοδωρόπουλος προβλέπει της Διαμαντοπούλου το κάγκελο

ΠΝΟ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γιατί τα ναυτάκια είναι ζουμπουρλούδικα. Κάγκελο όπως καγκελαρία. Που πήγε ο νους σου; Πώς είναι η φράου Μέρκελ καγκελάριος; Το αυτό και για την Άννα Διαμαντοπούλου που δεν αποκλείει επιστράτευση σε περίπτωση πραγματοποίησης της απεργίας της ΠΝΟ.

Ακούω εδώ και μήνες, τους ναυτεργάτες να δαιμονοποιούνται όσον αφορά το δικαίωμα τους στην απεργία με βασική δικαιολογία τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στον τουρισμό και τις επιπτώσεις που αυτό θα έχει για την οικονομία μας, την ταλαιπωρία των επιβατών και τη διεθνή εικόνα της χώρας.

Ένα το κρατούμενο: Αυτό περίμενε η διεθνής εικόνα της χώρας μας για βλαφτεί; Δεύτερον κρατούμενο, αν δεν υπάρχει ταλαιπωρία επιβατών, ποιοι είναι το νόημα μιας απεργίας; Η απεργία γίνεται για να τσούξει. Τρίτο κρατούμενο: η αναγωγή του τουρισμού σε μέγιστη αξία. Ναι φυσικά, το καταλαβαίνω, αφού αυτός δεν είναι και ο στόχος για την Ελλάδα του μέλλοντος; Να γίνουμε Μπαγκλαντές, και να μετατραπούμε όλοι σε τουριστικούς υπαλλήλους των 200 ευρώ μηνιάτικο για να κάνουν τσάμπα διακοπές οι πολιτισμένοι, με εμάς δούλους στα πόδια τους; Τέταρτο: Δηλαδή οι ναυτεργάτες δεν έχουν δικαίωμα να απεργήσουν; Μα είναι το μόνο δικαίωμα που τους έμεινε. Πέμπτο κρατούμενο (όλοι μας κρατούμενοι είμαστε, λογικό να είναι και πολλά τα κρατούμενα): η δήλωσης της υπουργού ότι «η ΠΝΟ κρατάει όμηρους τους Έλληνες πολίτες». Ενώ η πολιτεία τι τους κρατάει κυρά Άννα μας, αχθοφόρους για τις αποσκευές σας;

Και οι δηλώσεις θράσους συνεχίζονται από το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, δηλαδή τους εφοπλιστές, αυτούς που ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν όχι μόνο για τα εργατικά δικαιώματα των εργαζομένων τους αλλά ακόμα και γι αυτά των επιβατών: «Μνημείο αναλγησίας αποτελεί η απόφαση της ΠΝΟ» λέει η ελίτ των καρχαριών θαλασσόλυκων. Το τέλος της λογικής και του νοήματος των λέξεων όπως τις ξέραμε. Μιλάει για μνημείο αναλγησίας ο δυνάστης. Και δαιμονοποιεί τον καταδυναστευόμενο. Και η υπουργός συνεπικουρεί και απειλεί για επιστράτευση. Με ποιο μέσο θα την επιτύχει; Θα καλέσει τα SS για να κάνουν την παρθενική τους επίσημη εμφάνιση; Με το καλό να ξέρουμε τι αντιμετωπίζουμε από πρώτο χέρι κι όχι απλά να το εικάζουμε.

Δόξα τω θεώ μέσα για αντίσταση υπάρχουν. Κι από την εποχή του πολύγραφου σε αυτήν των ψηφιακών μέσων, έχουν αλλάξει πολλά όσον αφορά το εύρος και την ένταση της φωνής που αντιδράει. Αρκεί αυτή η φωνή, να μετατρέψει επιτέλους όλες αυτές τις δημοσκοπήσεις που βλέπω τώρα τελευταία και μου καίνε τον εγκέφαλο, σε ορθοσκοπήσεις και κωλονοσκοπήσεις για τους υποψήφιους που ευθύνονται. Όσο πιο βαθιά τόσο πιο καλά και πιο εγγυημένα τα ιατρικά αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ