Στην κοιλάδα του Αχελώου ο Χρήστος Σπίρτζης για την ανακατασκευή της γέφυρας Κοράκου - iefimerida.gr

Στην κοιλάδα του Αχελώου ο Χρήστος Σπίρτζης για την ανακατασκευή της γέφυρας Κοράκου

Ο Χρήστος Σπίρτζης μεταβαίνει στην Κοιλάδα του Αχελώου για την ανακατασκευή της γέφυρας Κοράκου -Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αφορμή το «2018 Έτος Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς» θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την ιστορική Γέφυρα Κοράκου στην Κοιλάδα του Αχελώου στις 21 Οκτωβρίου.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος θα αναφερθεί στις προοπτικές αναστήλωσης της ιστορικής Γέφυρας Κοράκου. Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα ο Υπουργός κατά την υπογραφή της σύμβασης και την εγκατάσταση του αναδόχου για το έργο «Στερέωση, Αποκατάσταση, Αναστήλωση, Ανάδειξη Γέφυρας Αράχθου στην Πλάκα δήλωσε: «Μετά το γεφύρι της Πλάκας, έχουμε πολλή δουλειά για να ξανακτίσουμε ένα γεφύρι, που δεν έπεσε το 2015, την πρώτη ημέρα της κυβέρνησης, αλλά που έπεσε πολλές δεκαετίες πριν. Είναι το γεφύρι του Κοράκου. Άρα, έχουμε πολλή δουλειά και για τη χώρα και την πολιτιστική της κληρονομιά, για τις ιστορικές μνήμες που έχουν όλα αυτά τα μνημεία».

Στην κοιλάδα του Αχελώου ο Χρήστος Σπίρτζης για την ανακατασκευή της γέφυρας Κοράκου  | iefimerida.gr 0

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί βίντεο με δηλώσεις στήριξης προσωπικοτήτων από την Ευρώπη, μεταξύ αυτών και του νυν Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, για την ανακατασκευή της Γέφυρας Κοράκου.

Ακολουθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Στην κοιλάδα του Αχελώου ο Χρήστος Σπίρτζης για την ανακατασκευή της γέφυρας Κοράκου  | iefimerida.gr 1

Η πολιτιστική κληρονομιά συνδέει τους λαούς της Ευρώπης μέσα από την κοινή ιστορία και τις κοινές αξίες τους. Αντιπροσωπεύει τον πλούτο και την ποικιλομορφία των πολιτιστικών μας παραδόσεων. Έχουμε υποχρέωση να την κατανοούμε, να την τιμούμε, να την προστατεύουμε και να την διαφυλάσσουμε για να την παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.

Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη της Ομάδας του S&D στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα πραγματοποιηθεί δίπλα από τα απομεινάρια της Γέφυρας Κοράκου στην Κοιλάδα του Αχελώου.

Θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω Δορυφόρου (Hellas Sat 3W Downlink Mid: 11582.2500 V Symbol Rate : 3.3330 FEC: ¾ Downlink antenna size: 2.40 m SNG Engineer : Makis Daniil +30 6974998902) Επίσης, θα μεταδίδεται και από τα social media (https://www.facebook.com/acheloosvalleygreece/) και το διαδίκτυο. Live στο youtube.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ