Μαλλιά κουβάρια: Ο Καμμένος κατά Βούτση και «συμφερόντων» για το plan B - iefimerida.gr

Μαλλιά κουβάρια: Ο Καμμένος κατά Βούτση και «συμφερόντων» για το plan B

Πάνος Καμμένος /Φωτογραφία:Nikos Libertas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην πρώτη του επίσημη αντίδραση μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του στις ΗΠΑ για νέες βάσεις και plan B για το Σκοπιανό, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, διέψευσε πως είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς αιχμές για ορισμένες ομάδες στον ΣΥΡΙΖΑ που επιχειρούν να τον «χτυπήσουν» πολιτικά.

Σε ανάρτησή του στο Τwitter, o κ. Καμμένος υποστήριξε πως η πρόταση που κατέθεσε στον Αμερικανό υπουργό Άμυνας (για μικρό ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια αντί για Συμφωνία των Πρεσπών) δεσμεύει… μόνο τον ίδιο.

Παράλληλα, επιχειρώντας να ρίξει τους τόνους, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία αλλαγή στα συμφωνημένα, αφήνοντας να εννοηθεί πως παραμένει σε ισχύ η συμφωνία με τον πρωθυπουργό για διατήρηση του κυβερνητικού σχήματος.

Σε ανάρτησή του, διαψεύδει ότι ο κ. Τσίπρας τού τηλεφώνησε για να παραπονεθεί για το plan B, όπως ανέφερε η «Εφημερίδα των Συντακτών».

«Η ΕΦΣΥΝ εκτελεί συμβόλαιο συγκεκριμένου πολιτικό επιχειρηματικού κέντρου με πολλά χρήματα που θα αποκαλυφθεί σύντομα. Δεν είναι τυχαίο ότι γράφει ψέματα και δεν προσπαθεί ούτε για τους τύπους να διασταυρώσει τις πληροφορίες. Στον πανικό τους στηρίζονται σε ανύπαρκτο τηλεφώνημα».

Η ΕΦΣΥΝ εκτελεί συμβόλαιο συγκεκριμένου πολιτικό επιχειρηματικού κέντρου με πολλά χρήματα που θα αποκαλυφθεί σύντομα.
Δεν είναι τυχαίο ότι γράφει ψέματα και δεν προσπαθεί ούτε για τους τύπους να διασταυρώσει τις πληροφορίες .
Στον πανικό τους στηρίζονται σε ανύπαρκτο τηλεφώνημα.

Ο πόλεμος με την «Εφ.Συν.»

Σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών» έγραψε πως αποκάλυψε ότι το τηλεφώνημα έγινε, και μάλιστα ο υπουργός Άμυνας ήταν και… απολογητικός προς τον πρωθυπουργό.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ήταν ο Αλέξης Τσίπρας εκείνος που αποφάσισε να σηκώσει το τηλέφωνο για να καλέσει τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ. Του ζήτησε εξηγήσεις για όσα είπε αλλά και για ποιους λόγους διαφοροποιήθηκε από την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης για το «Μακεδονικό», εκθέτοντάς την σε μεγάλο βαθμό, την ώρα μάλιστα που προετοιμάζεται το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Μόσχα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, λοιπόν, ο Πάνος Καμμένος απολογήθηκε στον Αλέξη Τσίπρα. Του είπε, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, πως δεν ήταν στις προθέσεις του να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα και πως όλες οι δηλώσεις του έγιναν στο πλαίσιο συζητήσεων και ότι δεν παρουσιάστηκε κάτι στους συνομιλητές του με επίσημη μορφή.

Η διάψευση Καμμένου και η πρώτη επίθεση στην εφημερίδα

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Πάνος Καμμένος, μετά από το εν λόγω δημοσίευμα. Συγκεκριμένα, απαντώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που ανέφερε ότι μίλησε με τον Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έγραψε στο Twitter:

«Συνεχίζονται τα απόλυτα ψεύδη δημοσιεύματα από γνωστά κέντρα μέσω της ΕΦΣΥΝ. Δηλώνω: 1 Δεν έχω μιλήσει με τον πρωθυπουργό γιατί δεν έχει αλλάξει κάτι από τα συμφωνημένα 2 Ως κυβερνητικός εταίρος καταθέτω πρόταση που δεσμεύει μόνο εμένα 3 Οι περίφημες βάσεις ήδη λειτουργούν».

Συνεχίζονται τα απόλυτα ψεύδη δημοσιεύματα από γνωστά κέντρα μέσω της ΕΦΣΥΝ. Δηλώνω:
1 Δεν έχω μιλήσει με τον πρωθυπουργό γιατί δεν έχει αλλάξει κάτι από τα συμφωνημένα
2 Ως κυβερνητικός εταίρος καταθέτω πρόταση που δεσμεύει μόνο εμένα
3 Οι περίφημες βάσεις ήδη λειτουργούν

Η απάντηση της εφημερίδας στον ΥΠΕΘΑ

Λίγο αργότερα η εφημερίδα απάντησε στον Πάνο Καμμένο:

1. Ο υπουργός μιλάει για ψευδή δημοσιεύματα στην εφημερίδα μας αλλά δεν αναφέρεται σε τίποτα απ' όσα γράψαμε παρά μόνο στο ότι μετά τις επίμαχες δηλώσεις του στις ΗΠΑ υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον ίδιο και στον πρωθυπουργό με πρωτοβουλία του τελευταίου. Σε ότι μας αφορά η είδηση αυτή είναι απολύτως διασταυρωμένη. Γράφτηκε δε και σε άλλα ΜΜΕ- ηλεκτρονικά και έντυπα. Το γιατί ο κ. Καμμένος προτιμάει να αναφερθεί μόνο στην ΕΦΣΥΝ είναι ζήτημα προς διερεύνηση.

2. Ο υπουργός αναφέρεται σε κέντρα που κατά τη γνώμη του διοχέτευσαν δημοσιεύματα στην εφημερίδα μας. Αν αυτή είναι η δική του σχέση με εφημερίδες κι αν μόνο αυτό τον τρόπο γνωρίζει ως πηγή δημοσιευμάτων, προφανώς κρίνει εξ ίδιων τα αλλότρια. Δεν μας αφορά. Οφείλει όμως να είναι προσεκτικός όταν μιλά για την «Εφ.Συν.». Και το κυριότερο οφείλει να φανερώσει τα κέντρα για τα οποία κάνει λόγο. Διαφορετικά θα μας υποχρεώσει να προβούμε στους χαρακτηρισμούς που αρμόζουν σε παρόμοιες περιπτώσεις. Δεν το επιθυμούμε.

3. Στις ΗΠΑ ο κ. Καμμένος πήγε ως υπουργός της κυβέρνησης. Προσωπικές απόψεις μπορεί να έχει όσες θέλει. Ας τις καταθέτει όπου θέλει στις ιδιωτικές του συναντήσεις. Όχι στις επίσημες επαφές που έχει ως υπουργός και εκπρόσωπος της χώρας.

4. Οι περίφημες βάσεις λειτουργούν; Σοβαρά; και τότε τι πήγε να τάξει στους Αμερικανούς Κάτι που ήδη έχουν; Ας μην υποτιμά την νοημοσύνη μας ο κ. Καμμένος. Δεν τιμά κανένα. Και κυρίως τον ίδιο.

Η επίθεση Καμμένου στον Βούτση

Ωστόσο, δεν σταμάτησε εκεί ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, αφού επιτέθηκε και στον πρόεδρο της Βουλής με ένα ειρωνικό tweet για τον άξονα Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, Αιγύπτου.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Θα χρειαστεί η άδεια του Βούτση γιατί τον ενοχλούν οι αξονες... Η Γαλλία και η Αμερική προστίθενται στις τριμερείς με Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο».

Θα χρειαστεί η άδεια του Βούτση γιατί τον ενοχλούν οι αξονες ..,Η Γαλλία και η Αμερική προστίθενται στις τριμερείς με Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο https://t.co/apute4J1if

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ήταν ο πρώτος που επιτέθηκε στον υπουργό Αμυνας μετά τις δηλώσεις του τελευταίου στις ΗΠΑ για αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, αλλά και το plan B για την ΠΓΔΜ.

Οι δηλώσεις του Νίκου Βούτση

«Εμείς έχουμε ανοικτή πολιτική στα Βαλκάνια, ενώ ο κ. Καμμένος έβαλε θέμα βάσεων και διαμόρφωσης μετώπων και αξόνων στα Βαλκάνια. Η δική μας πολιτική είναι αντίθετη με τη διαμόρφωση αξόνων για την αποτροπή των εθνικιστικών δογμάτων και στερεοτύπων που εκφράζονται είτε από εθνικιστικούς κύκλους της Αλβανίας, είτε της Τουρκίας», είχε σχολιάσει ο πρόεδρος της Βουλής.

«Εργαζόμαστε να μην διαμορφώνονται τέτοια τόξα (όπως το μουσουλμανικό) και άξονες. Αρα δεν αντιλαμβάνομαι τι θα εξυπηρετούσε η διαμόρφωση αντιαξόνων σε σχέση με άλλες χώρες όπως αυτές που είπε ο Π. Καμμένος» συμπλήρωσε.

«Δεν είναι εύκολο να κατανοηθούν σε βάθος τα όσα είπε. Αναμένω και στις δύο βάσεις των θεμάτων που έθεσε να δώσει ερμηνείες. Με βάση αυτό που έχω κατανοήσει, είναι λάθος σε κάθε κατεύθυνση» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει από τη Βουλή το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς.

«Δεν είναι δυνατόν καθημερινά να ασχολούμαστε, και ούτε πρέπει, με τις ενστάσεις και τις ρητορικές γύρω από τη συνεργασία των Πρεσπών. Πρέπει να συνεργαστούμε. Δεν θα υπάρξουν 151 ψήφοι για την πρόταση μομφής. Και δεν έχει σχέση με τους ΑΝΕΛ. Η πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ πήρε 126 θετικές ψήφους. Ενδεχομένως να μπορεί να πάρει και λίγες περισσότερες» είπε χαρακτηριστικά.

Την υπεράσπιστη Καμμένου ανέλαβαν τα στελέχη του

Κατηγορηματικός ότι «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πέσει» εμφανίστηκε στον Θέμα 104,6 ο αντιπρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Παναγιώτης Σγουρίδης. Κατά τον ίδιο, «η σχέση του πρωθυπουργού με τον υπ. Άμυνας, των δύο προέδρων που συγκυβερνούν, είναι άριστη. Μπορώ να σας πω ότι έχουν άμεση επικοινωνία».

«Τις απαντήσεις ολοκληρωμένα και όχι παραφθαρμένες και ελλιπείς θα τις δώσει ο ίδιος ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας με την επιστροφή του την ερχόμενη εβδομάδα», δήλωσε στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Θεόδωρος Τοσουνίδης, σχετικά με τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει από τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Και συμπλήρωσε: «Η πραγματικότητα αποτυπώθηκε ευκρινώς και με πολύ ωραία αίσθηση του χιούμορ από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, όταν είπε ότι υπάρχει τυφώνας στις ΗΠΑ και δεν είναι το όνομά του Πάνος, είναι Μάικλ».

«Δεν ενοχλήθηκε κανένας από τα όσα είπε ο Πάνος Καμμένος στις ΗΠΑ», υποστήριξε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα”. Αναφορικά με την χθεσινή τοποθέτηση του Θεόδωρου Τοσουνίδη στην ίδια εκπομπή ότι οι ΑΝΕΛ θα μπορούσαν να ψηφίσουν πρόταση μομφής της ΝΔ για την Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Κατσίκης σχολίασε πως ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ έκανε μία «υπόθεση εργασίας».

ΝΔ: Κοτζιάς και Καμμένος να δώσουν εξηγήσεις στη Βουλή

Εν τω μεταξύ, την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής για ενημέρωση από τους αρμόδιους υπουργούς, Νίκο Κοτζιά και Πάνο Καμμένο, για όλες τις πτυχές της εξωτερικής πολιτικής ζήτησαν 14 βουλευτές της ΝΔ, με επικεφαλής τον Γιώργο Κουμουτσάκο.

«Ο υπουργός της Κυβέρνησης, Π. Καμμένος, επιβεβαίωσε αυτό που ήδη γνωρίζει ο ελληνικός λαός, ότι η χώρα μετατρέπεται σε μια απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση, με ευθύνη σύσσωμης της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τη συμφωνία και των άλλων κομμάτων», υπογραμμίζει, από την πλευρά του, το ΚΚΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πάνος Καμμένος plan B βουτσης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ